Een VPS biedt kansen voor startende ondernemers

Een VPS biedt kansen voor startende ondernemers
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Tech

Het zoeken naar goede hosting is één van de grootste uitdagingen waar startende ondernemers mee te maken krijgen. Het aanbod is gigantisch en er zijn diverse termen waar je al snel tegenaan zult lopen, zoals bijvoorbeeld ‘webhosting’ en ‘VPS hosting’. Het is daarom belangrijk om je te oriënteren op een betrouwbaar online (hosting) platform. Niets is namelijk zo vervelend als tegen limitaties aanlopen wanneer het bijvoorbeeld gaat om het draaien van een webshop.

Goede hosting wordt steeds belangrijker

Een groot deel van alle bedrijven heeft een belangrijke aanwezigheid op het internet. Zij hebben hun eigen website, zijn actief op sociale media en ondersteunen hun klanten via het internet. Hoewel zij hiermee laten dat een online aanwezigheid zeer waardevol kan zijn, vergeten zij soms toch dat het kiezen van goede hosting voor hun website(s) net zo belangrijk is.Als een bedrijf niet goed nadenkt over de hosting kan dit onwenselijke gevolgen hebben. Het is daarom belangrijk om stil te staan bij de gevolgen die een verkeerde keuze met zich mee kan brengen. Denk hierbij aan:

  • Storingen
    Als je een hostingprovider hebt gekozen die zijn zaken niet op orde heeft kan dit resulteren in downtime voor de website door een storing op het hostingplatform. Dit kan natuurlijk bij iedere provider voorkomen, zelfs bij partijen die net zo groot zijn als Amazon. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met de reputatie van een provider. Zeker omdat dit resulteert in een verlies van inkomsten, doordat klanten geen bestellingen in jouw digitale winkel meer kunnen plaatsen. Hoe groter de website, des te hoger de schade bij een eventuele storing.
  • Veiligheidsproblemen
    Als een hostingprovider geen goede infrastructuur heeft wordt de kans op een digitale aanval hierdoor vanzelfsprekend groter. De daadwerkelijke veiligheid van providers kan natuurlijk moeilijk ingeschat worden. Het is daarom van belang om te controleren hoe zij met een eventuele hack omgaan. Check ook of de provider ISO 9001 & 27001 gecertificeerd is. Dit geeft namelijk aan of zij stappen hebben ondernomen op het gebied van veiligheid en overwegingen die moeten worden genomen in het geval van een technische complicatie.
  • Vindbaarheid
    Een belangrijk doel voor ieder bedrijf is om goed vindbaar te zijn, bijvoorbeeld in zoekmachines als Google en Bing. Als een website regelmatig offline is kan dit leiden tot verslechterde vindbaarheid. Zeker op het moment dat een indexeringsbot van een zoekmachine langskomt, is het cruciaal om bereikbaar te zijn. Hiermee loop je automatisch potentiële klanten mis.

Wat is een VPS en waarom is deze het overwegen waard?

Je begrijpt na het lezen van de bovenstaande punten dat het belangrijk is om goed na te denken over de hosting van jouw website. Hiermee wordt de kans op eventuele downtime of andere technische complicaties zo klein mogelijk gemaakt. Op deze manier kun jij je richten op wat er echt toe doet, namelijk het opzetten van jouw bedrijf.Het kiezen voor de juiste vorm van hosting is echter verre van eenvoudig. Bij iedere hostingsvorm zijn specifieke limitaties aanwezig, maar bij geen komen deze zo helder naar voren als bij shared hosting. Met deze dienst beslist de provider namelijk welke configuratie er op de hostingomgeving draait. Zo kun je al snel tegen een verouderde PHP-versie aanlopen of ontbreken specifieke applicaties die jouw website nodig heeft. Ook de opslagruimte en hoeveelheid beschikbaar RAM-geheugen zijn essentieel op het moment dat er aanvullende producten aan de catalogus worden toegevoegd en meer verkeer naar de website komt. Hiertegenover staat dat je een shared hosting pakket niet handmatig hoeft te configureren en je vrijwel direct een website kunt plaatsen, maar hiermee wordt wel een hoop flexibiliteit ingeleverd. Lees verder...