Een introductie in het zakendoen met de VS

5 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

Deze week geven wij jou in onze blog handreikingen voor het ondernemen in de Verenigde Staten van Amerika. De economie van de VS is de grootste ter wereld. De VS is met meer dan 310 miljoen inwoners een enorme afzetmarkt. Het is daarom zeer aantrekkelijk om zaken te doen in zo een sterke en grote markt. SFAA geeft in deze blog een introductie in het zakendoen met de VS. Wij hopen hiermee jouw internationale ambities te helpen!

Aantrekkelijke markten

De steden New York, Los Angeles en Chicago zijn bijvoorbeeld uitstekende markten voor consumentengoederen. In deze steden wordt namelijk relatief veel geld uitgegeven. Maar let op! Jij als ondernemer moet wel rekening houden met de regionale smaak- en voorkeurverschillen. In verhouding tot consumenten in het Middenwesten van de VS, staan consumenten in New York en Los Angeles namelijk meer open voor nieuwe producten.

Stappenplan voor een vestiging in de VS

Er is een drietal stappen die je moet nemen voor een vestiging in de VS.

  • Bij stap 1 dien je vast te stellen wat je precies wilt doen, waar en hoe je het wilt doen, hoeveel het zal kosten en hoe je dit kunt financieren.
  • Bij stap 2 ga je plannen. Hierbij ga je praktische zaken vaststellen zoals onder andere de naam, in welke staat vestigen en in welke staten registeren.
  • Bij stap 3 ga je actie ondernemen. De nodige documenten worden bij deze stap in orde gemaakt. De onderneming wordt gevormd en geregistreerd. Je gaat daadwerkelijk starten met jouw business!

Het Amerikaanse bedrijf USA-corporate geeft op haar website  praktische informatie over een stappenplan voor het starten van een eigen bedrijf in de VS. Op deze website vind je overigens ook alle informatie over de twee meest voorkomende bedrijfsvormen in de VS, namelijk een business corporation en een Limited liability company (LLC).

Do’s and Don’ts in de VS

Als we het hebben over de bedrijfscultuur in de VS, dan hebben Amerikanen een vlotte manier van zakendoen. Het gezegde ‘time is money’ vatten zij letterlijk op. Kom dus altijd snel to the point en spreek duidelijk de taal. Amerikaanse partners zijn zeer zakelijk en vaak formeel gekleed. Een grapje tussendoor is belangrijk!
Tip: maak geen grappen over gevoelige onderwerpen zoals religie of politiek.

Een belangrijk onderdeel van zakendoen in de VS is face-to-face ontmoetingen tijdens afspraken. Bevestig afspraken altijd de dag van tevoren en punctualiteit is een must. Werkontbijten en lunchafspraken zijn belangrijk voor het leggen van sociale contacten en voor de afronding van zaken.
Het is heel gebruikelijk om visitekaartjes uit te wisselen. Besteed aandacht aan de vormgeving en titulatuur. Zakelijke titels zijn hierbij gebruikelijk. Echter, vermeld liever geen Nederlandse titels als mr. of drs. op het visitekaartje. Naast PhD. en zakelijke titels worden er meestal geen universitaire titels op de kaartjes vermeld. Opleiding is zeker belangrijk in de VS, maar het gaat vooral om wat je hebt gedaan, waar en met wie je hebt gewerkt en wat je zelf allemaal hebt bereikt.
Op het visitekaartje horen in ieder geval jouw voor- en achternaam te staan. Gebruik overigens wel initialen als je een tweede of derde naam hebt.

Op veel punten zijn er verschillen tussen het Amerikaans-Engels en het Britse Engels. Probeer hier rekening mee te houden. In de aanwezigheid van Amerikanen kun je het beste de Engelse taal spreken, ook als je tussendoor even communiceert met andere Nederlanders.

Exporteren naar VS

Bij het exporteren van goederen naar de VS moet je rekening houden met de invoerrechten per product. Daarnaast moet je ook de juiste documenten meesturen. Exportdocumenten verschillen per land en per product. De juiste documenten en tarieven zijn te vinden bij het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Producteisen VS

Niet alle producten kun je zomaar exporteren naar de VS, zo hanteert de VS bepaalde producteisen. In Nederland zijn er instanties die hier certificaten voor afgeven. Zo is er onder andere aanvullende regelgeving voor chemicaliën, kleding en textiel, cosmetische producten, voedingsmiddelen en consumentenelektronica. Per productsoort zijn er verschillende partijen verantwoordelijk en dienen er diverse handelingen vooraf te gaan aan het exporteren. Bekijk de website voor een volledige lijst van instanties bij wie je terecht kunt voor de certificaten.

Tijdelijk goederen in-en uitvoeren VS

Wil je liever tijdelijk goederen in- en uitvoeren in de VS, bijvoorbeeld voor een tentoonstelling, dan kun je gebruik maken van een ATA-carnet. Dit is een internationaal douanedocument waarmee je geen kosten hebt voor btw en invoerrechten. Een ATA-carnet kan via de Kamer van Koophandel worden aangevraagd. Per land verschilt het waar het ATA-carnet precies voor gebruikt kan worden. Als er bewerkingen zijn, kunnen de regelingen voor actieve- en passieve veredeling interessant zijn.

Bescherming intellectueel eigendom

Belangrijk is om jouw intellectuele eigendom goed te beschermen als je zakendoet in het buitenland. Doe je dit niet, dan bestaat er een mogelijkheid voor een ander om zonder jouw toestemming jouw product of dienst namaakt of overneemt. Afhankelijk van jouw product kun je de bescherming kiezen die het meest in aanmerking komt. Zo worden technische producten of technische verbeteringen beschermd met een octrooi. Voor bescherming van de naam is er het merkrecht en voor bescherming van de vormgeving of verpakking van het product is er het modelrecht en/of auteursrecht. Bekijk ook hiervoor de website voor een overzicht van mogelijkheden voor de bescherming van jouw intellectueel eigendom. Een octrooi kunt je overigens direct aanvragen bij het octrooibureau van het land. Je moet wel een checklist langs gaan en vervolgens een aanvraagformulier voor octrooi invullen.

TTIP

TTIP, ofwel het Transatlantic Trade and Investment Partnership, is een handelsovereenkomst tussen de VS en EU. De Nederlandse en Amerikaanse economie zijn nauw met elkaar verbonden waardoor Nederland, en zo ook jij als ondernemer, kan profiteren van deze handelsovereenkomst. Het doel van deze overeenkomst is om handel tussen de EU en VS eenvoudiger en goedkoper te maken. Kort de voordelen van TTIP op een rijtje:

  • Minder kosten: de invoertarieven worden afgebouwd of afgeschaft. Dit geeft bedrijven meer ruimte om te investeren en uit te breiden.
  • Meer koopkracht en banen.
  • Goedkopere producten en meer keuze voor consumenten.

TTIP zal het zakendoen met de VS voor jou vergemakkelijken!

Extra tip!

Hou jij van boeken lezen? En wil je meer weten over hoe culturele verschillen het internationale bedrijfsleven beïnvloeden? Lees het dan allemaal in het boek ‘The Culture Map’ van Erin Meyer. Het is een briljante gids met vele praktijkvoorbeelden. Je kunt dit boek altijd op zak houden tijdens het reizen en het gebruiken als een handige offline zoekmachine.

Tot slot

Heb jij nog vragen over ondernemen in de VS? Of wil je informatie over het zakendoen in een ander land? Laat het ons weten! Wie weet staat jouw gekozen land in onze volgende blog. Neem dus snel contact met ons op via het nummer 020-2610723 of stuur een email. SFAA adviseert je graag over het internationaal ondernemen!