Een horeca onderneming starten? Speel in op het hele gezin!

Een horeca onderneming starten? Speel in op het hele gezin!
10 maanden geleden
Gepost in Gastblogs

Een horeca onderneming starten is natuurlijk hartstikke leuk. We weten allemaal dat het ontzettend hard werken is op elk moment van de dag, maar dat is het dubbel en dwars waard. Want eentonig is ondernemen in de horeca nooit. Wanneer je een restaurant gaat openen is het van belang dat je niet alleen naar de oudere doelgroep kijkt: dus de ouders. Maar ook naar de kinderen. Die moeten zich tijdens een middag of avondje uit ook kunnen vermaken. De ouders vinden het alleen maar fijn en een pluspunt als er vermaak voor de kinderen is. Zo weten ze zeker dat die het ook naar hun zin hebben. In dit artikel bespreken we een aantal mogelijkheden die je hebt als horecaondernemer om ook de kinderen het naar hun zin te laten hebben bij een bezoek aan jouw onderneming.

Speeltoestellen

Wat kinderen natuurlijk altijd leuk vinden zijn speeltoestellen. Hierbij kan je denken aan schommels, een klimrek of een glijbaan. Kinderen kunnen zich uren vermaken op speeltoestellen. Wat erg belangrijk is (voor jou en de kinderen) is dat deze speelplek volledig veilig is. Hierbij kan je denken aan stevige rekken die dus niet om kunnen vallen. Maar ook moeten ze zacht terecht komen wanneer ze vallen op rubberen tegels voor onder een speeltoestel. Dit verzacht de val. Wat tevens bij de veiligheid van toestellen hoort is dat de toestellen schoon zijn. Dus niet nat waardoor kinderen kunnen uitglijden. Of vies van het zand, bladeren of iets anders zoals roest. Het ziet er natuurlijk ook veel aantrekkelijker uit om op te spelen wanneer het er goed onderhouden en schoon uit ziet.


Binnen speelplekken

In Nederland is het natuurlijk niet altijd goed weer. Buiten speeltoestellen zijn leuk voor op mooie en zonnige dagen, maar als het regent of in de winter zal hier weinig tot geen gebruik van worden gemaakt. Het is dan van belang dat je ook een binnen speelplek voor de kinderen creëert. Hierbij kan je denken aan een plek om te tekenen of een plek waar er bijvoorbeeld met lego gespeeld kan worden. Het hoeft maar een kleine hoek te zijn waar de kinderen kunnen spelen. Houdt er wel rekening mee dat de ouders toezicht moeten kunnen houden over de kinderen. Dus dat dit dicht bij de tafels moet zijn.


Springkussens

Mocht het toch mooi weer zijn, is een springkussen natuurlijk ook altijd leuk voor kleine kinderen. Springkussens worden vaak gebruikt op evenementen. Maar ook bij restaurants is dit mogelijk. Echter zal je dan wel genoeg ruimte moeten hebben voor een springkussen. Naast een springkussen kan je er ook voor kiezen om een klein evenement te verzorgen. Dit is voornamelijk van toepassing wanneer je doelgroep jonge gezinnen met kinderen betreft. Want dit organiseer je natuurlijk niet voor 3 kinderen. Een leuke clown, een trampoline en een tafeltennistafel zorgen voor het ultieme vermaak tijdens een dagje uit. Zo ben jij en zijn de ouders van de kinderen er zeker van dat hun kinderen zich niet vervelen.

Bron: Intergard.eu