Een goede werkgever trekt mensen aan

Een goede werkgever trekt mensen aan
8 maanden geleden
Gepost in Gastblogs

Heb je een bedrijf en groei je behoorlijk hard? Er komt op een gegeven moment een fase aan dat je op zoek moet gaan naar vakbekwaam personeel. Op dit moment zijn er zelfs net zoveel vacatures als werklozen! Momenteel is de krapte om de arbeidsmarkt dus enorm. In dit artikel lees je hoe je, ondanks de krapte, voldoende mensen aantrekt.

Een aantal dagen op reis

Probeer je jongeren aan te trekken? Zoals je misschien wel weet gaan steeds meer jongeren naar Bali toe. Wellicht, als het budget hier toereikend voor is, is het een leuk idee om met je personeel op Bali te werken. Op Bali is het prima mogelijk om werk te combineren met reizen. Bij organisaties als Brandfirm en GoalGorilla is dit al mogelijk. Gegarandeerd zal dit jongeren aantrekken!


Mocht je besluiten om je personeel naar het buitenland te gaan, dan is het zaak je goed voor te bereiden. Vergeet natuurlijk je paspoort en je reispapieren niet, maar neem bijvoorbeeld ook je outdoorkleding mee. Kies hier voor merken zoals Vaude Bergsport, The North Face of Nomad. Het is in ieder geval verstandig om met je collega’s een lijstje op te stellen wat je allemaal moet meenemen. Zo kom je niet voor verassingen te staan!

Zo ga je als werkgever om met werkstress

Het zal je als ondernemer zijnde vast niet ontgaan zijn: steeds meer Nederlands hebben burn-outklachten. Maar liefst 17 procent van de werknemers heeft te maken met dit verschijnsel. De totale zorgkosten bedragen hierdoor maar liefst 34 miljoen euro. Hoe zorg je er als werkgever er voor dat je personeel niet te kampen krijgt met een burn-out?


Het is zaak om je personeel met zo min mogelijk prikkels te laten werken. Zorg dus voor een rustige werksfeer. Verder is het verstandig om zo min mogelijk de telefoon te laten gebruiken op werk. Waar het kan is het verstandig om een aantal uur per dag een stiltemoment in te lassen. Binnen deze periode mogen werknemers niet met elkaar overleggen. Deze stilte stimuleert het concentreren, waardoor je personeel een stuk productiever wordt.

Originele secundaire arbeidsvoorwaarden

In de arbeidsmarkt van nu is het zeker lastig om aan personeel te komen. Zeker in de ICT-sector en in de horeca is de situatie nijpend! Het is dus zaak als werkgever om met je vacature op te vallen. Hieronder lees je 3 inspirerende ideeën voor het opstellen van je secundaire arbeidsvoorwaarden:


• Geldt er voor je personeel bepaalde kledingvoorschriften? In dat geval is het wellicht een idee om een kledingvergoeding op te nemen in de arbeidsvoorwaarden. Zeker in de zakelijke sector kan dit ze veel geld schelen.
• Terugkomend op de werkstress: Het is zeker te overwegen om een fitnessruimte in te richten. Een goede remedie tegen werkstress is sporten. Uiteindelijk ga jij als werkgever hier ook van profiteren!
• Tot slot is het aan te raden om in de vacature iets leuks of grappigs te vermelden. Misschien is het een idee om je werknemers een gratis Spotify- en Netflix-abonnement aan te bieden. Dit scheelt je slechts enkele tientjes in de maand kwijt en je personeel kan hierdoor gratis ontspannen.

Investeren in je personeel

Van het bestellen van outdoorkleding, zoals Vaude Bergsportkleding tot het inrichten van een fitnessruimte; om je personeel een fijne werktijd te bezorgen zal je moeten investeren. Misschien is dit geen leuke boodschap, maar waarschijnlijk zal je merken dat tevreden personeel aan je bedrijf blijft gebonden. En daar profiteer jij ook van!