Een elektrische auto leasen als ondernemer

Een elektrische auto leasen als ondernemer
1 maand geleden
Gepost in Gastblogs

De meeste mensen hebben wel een auto tot hun beschikking. Een auto is dan ook een erg handig vervoersmiddel. Je kan droog zitten als het regent en je komt er over het algemeen vrij gemakkelijk mee van de ene plek naar de andere. In je privéleven heb je waarschijnlijk al een auto of heb je al wel eens een auto gebruikt. Misschien wil je als ondernemer ook wel een auto gebruiken. Als je dan al een auto hebt is een tweede auto erbij kopen vaak niet mogelijk, want dit kost veel geld. De kans is groot dat je niet zoveel geld hebt liggen dat je je dat kunt veroorloven. Gelukkig is het zo dat je ook op een andere manier aan een auto kunt komen. Dit is door een auto te leasen. Hierbij huur je als het ware de auto.

Lease een elektrische auto

Tegenwoordig bestaan er niet alleen auto’s die rijden op benzine of diesel. Steeds populairder worden de elektrische auto’s. Een elektrische auto leasen is dan ook een zeer goede optie voor jou als ondernemer. Er is een groot aanbod aan elektrische auto’s te vinden. Hierbij gaat het van kleine en compacte auto’s tot zeer grote en uitgebreide auto’s. Het is dan maar net waar je behoefte aan hebt en wat je je kunt veroorloven. Met name voor ondernemers is het leasen van een elektrische auto erg interessant. Je kan er uiteraard ook wel voor kiezen als je de auto voor je privéleven wilt gebruiken. Voor een elektrische auto betaal je namelijk minder bijtelling dan voor een auto die rijdt op benzine of diesel. Je bent op die manier bezig met een goedkopere lease en je bent bovendien ook beter voor het milieu, want elektrische auto’s zijn schoner dan auto’s die gebruik maken van benzine of diesel.

Mooie auto om te leasen: Tesla Model Y

Zoals gezegd zijn er veel elektrische auto’s te vinden. Er zijn allerlei automerken die tegenwoordig elektrische auto’s produceren. Een autofabrikant die enkel elektrische auto’s produceert is het merk Tesla. Je maakt dan ook een zeer goede keuze als je besluit te kiezen voor de Tesla Model Y. Met deze auto is het mogelijk om zeer grote afstanden af te leggen. Dat is uniek, want vrijwel geen enkele elektrische auto kan enorme afstanden afleggen met een volle accu. Voor een zakelijke rijder, dus jij als ondernemer, is het zeker aantrekkelijk om ervoor te kiezen om de Tesla Model Y te leasen. Het maakt niet uit wat voor type bestuurder je bent, want de auto sluit eigenlijk wel aan bij iedereen. De auto is bovendien erg veilig en ook erg gebruiksvriendelijk. Wil je graag een elektrische auto leasen als ondernemer? Dan is de Tesla Model Y echt iets voor jou.

Besparen op vaste lasten als ondernemer in de horeca

De coronacrisis heeft hard toegeslagen. Niet alleen vormt het virus een gevaar voor een groot deel van de samenleving, het is ook nog eens erg schadelijk geweest voor ondernemers. Met name de ondernemers in de horeca hebben het zwaar te verduren gekregen. De horeca heeft namelijk noodgedwongen de deuren moeten sluiten als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. Hierdoor waren er zo goed als geen inkomsten en was het ook erg moeilijk om het hoofd boven water te houden. In de horeca zul je veel te maken krijgen met de zogenaamde vaste lasten. Dit zijn kosten die je iedere keer weer opnieuw zult moeten maken om je horecaonderneming draaiende te houden. De kosten zijn niet leuk om te maken, maar wel noodzakelijk. Het is handig om te voorkomen dat de kosten hoog oplopen. Het is namelijk vrij gemakkelijk om als ondernemer in de horeca te besparen op de vaste lasten. Hierbij moet je dan bijvoorbeeld denken aan de kosten die je maakt om energie te gebruiken of bepaalde verzekeringen die je hebt afgesloten.

Tips voor het leasen van een auto

Een auto leasen is over het algemeen goedkoper dan het kopen van een auto. Toch is het leasen van een auto niet zo makkelijk als het lijkt. Er zijn namelijk nogal wat haken en ogen die het lastig kunnen maken om een goede auto uit te kiezen om te leasen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat het in sommige gevallen helemaal niet goedkoper is om te leasen in plaats van te kopen. Door goed naar enkele tips te kijken weet je zeker dat je de juiste keuze zult maken en dat je er geen spijt van zult gaan krijgen.