Een bedrijf starten in de dierenbranche

2 jaar geleden
Gepost in Gadgets

Als startende ondernemer weet je vaak al welke richting je op wil met je bedrijf. Meestal heb je al enige kennis van een bepaald onderwerp en wil je deze kennis toepassen in een bedrijf in dezelfde branche. in dit artikel zal er worden gekeken naar de dierenbranche en hoe jij je als starter kan onderscheiden van de rest

kennis en passie hebben van dieren

als jij een bedrijf wil in de dierenbrache is het allereerst belangrijk dat je kennis en passie hebt voor dieren. Met name passie is zeer belangrijk om als ondernemer te hebben voor het vakgebied waarin je je begeeft. zonder passie zal je het werk namelijk ook nooit leuk vinden en is de kans groter dat je minder hard gaat werken voor je bedrijf.

Kies voor een type product of dier

om je te onderscheiden van andere bedrijven in de dierenbranche is het nuttig om je te richten op een bepaald product of op een bepaald dier. Als je dit doet kan je namelijk specialist worden op dat dier of product en kan je klanten wat extra´s bieden.Een goed voorbeeld van een website die dit heeft gedaan vind je via deze link. Deze webshop richt zich specifiek op paarden. Met name paardendekens zijn ze in gespecialiseerd. het is natuurlijk een niche markt, maar aangezien de afzetmarkt voor paardendekens in Nederland groot is, is het zeer gunstig om in dit product te specialiseren. Daarnaast kan je ook in grote aantallen inkopen. Hierdoor dalen de kosten per artikel en kan je dus uiteindelijk meer winst maken.

Belangrijk om een website hebben in de dierenbranche

Als je een bedrijf gaat starten in de dierenbanche is het belangrijk om een website te hebben. Steeds vaker kopen mensen online en zo ook in de dierenbranche. Natuurlijk is een website alleen niet genoeg. Je moet ook vindbaar zijn anders zal niemand naar je website toe komen. De snelste manier om dit te doen is door te adverteren via Google. Iedereen maakt tegenwoordig gebruik van Google en vindbaar zijn in deze zoekmachine kan het snelst via advertentie. Als jij bijvoorbeeld paardendekens verkoop kan je op zoektermen zoals ´paardendekens´, ´goedkope paardendekens´ of ´paardendekens kopen´ bovenaan i Google komen te staan. Als je advertentie er dan mooi uitziet zullen mensen die het zoekterm hebben ingevuld naar je website navigeren en wellicht over gaan tot het kopen van een paardendeken.

Zorg voor een groot netwerk binnen jouw niche markt

Naast een goede website is het ook noodzakelijk om een groot netwerk te hebben binnen de niche markt waarin jij wil gaan werken. Stel je voor dat jij paardendekens wil. Het is dan goed om mensen te kennen die paarden hebben of die manege bezitten. Het kan zo zijn dat deze mensen zelf de paardendekens kopen of dat ze veel mensen kennen met een paard. om een groot netwerk op te bouwen is het handig om op beurzen te gaan staan, evenementen te bezoeken of via een andere manier in aanraking te komen met mensen binnen deze branche.