‘Duizenden Nederlanders ontwijken belasting via crypto’

‘Duizenden Nederlanders ontwijken belasting via crypto’
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Financieel

Het is onvoorstelbaar dat marktplaatsen voor cryptocurrencies nog zeker een jaar vrij spel hebben bij het faciliteren van belastingontduiking. Dat zegt oprichter Don Molenaar, oprichter van cryptoplatform Triaconta.

Van ouders die kinderen geld schenken tot ondernemers die winstbelasting ontduiken, er is sprake van ‘massale belastingontduiking via cryptocurrency’, schrijft Triaconta donderdag in een persbericht. Het bedrijf doelt op online wisselkantoren – deels concurrenten van Triaconta.

Volgens Triaconta zijn er op dit moment duizenden mensen die belasting ontduiken, “en cryptobedrijven ondersteunen dit”. Ouders die hun kinderen geld willen schenken en de schenkbelasting voor grote bedragen willen ontduiken, grijpen naar de bitcoins. Zij kopen bijvoorbeeld bitcoins via iDeal en sturen deze naar een ander cryptobedrijf om door te verkopen. De opbrengst in euro’s zouden ze via deze bedrijven laten storten op het rekeningnummer van hun kind. Ditzelfde principe werkt volgens Triaconta ook voor zakelijk geld naar privé en witwassen via muilezels.

Klik hier en lees het volledige artikel