Drukwerk kan je goedkoop bestellen

Drukwerk kan je goedkoop bestellen
10 maanden geleden
Gepost in Gastblogs

Iedereen heeft wel iets laten drukken bij een drukkerij. Een stapeltje flyers of posters, visitekaartjes. Vaak doe je dat bij een vast adres of een drukkerij die in je buurt zit. Hoe kan dit goedkoper?

Ga vergelijken

Vanzelfsprekend ga je, als je wilt zien waar je goedkoper uit bent, kijken bij verschillende drukkerijen en informatie opvragen om dan de vergelijking maken waar je het beste uit bent. Niet alleen op basis van kosten, wat toch het meeste telt, maar ook de levertijd speelt een grote rol. Voor als je vaker drukwerk wil laten maken dan komt service ook op een derde plaats.

Online drukkerij

Tussen online drukkerijen en traditionele drukkerijen is het grootste verschil dat online drukkerijen digitale druk leveren en 24 uur per dag operationeel kunnen zijn. Doordat het bestelproces online gebeurt en direct uitgevoerd kan worden maakt dat online drukkerijen meer aanvragen kunnen verwerken dan een reguliere drukkerij.

Daarnaast bieden online drukkerijen digitale druk aan voor een betere prijs bij kleinere oplagen, wat ook vaak de gemiddelde bestelling bevat voor particulieren. Het grote voordeel is dat zij hiermee goed op de prijs kunnen inspelen en al helemaal omdat prijs vergelijken veel gemakkelijker is bij online drukkerijen dan bij reguliere drukkerijen.

Veelal is het ook de simpelheid van het bestelproces gemakkelijker, je geeft aan welke type drukwerk je wil laten doen, formaat papier en type papier, klikt de oplage aan en upload het design om te drukken. Je krijgt direct een drukproef te zien en klikt op “bestellen” en je bent klaar. Het proces bij reguliere drukkerijen duurt langer en kan vaak alleen op locatie zelf gedaan worden.

Vergelijken

Waar kun je op letten bij het maken van een online prijsvergelijk en welke criteria kun je gebruiken een de vergelijking zo puur mogelijk te houden? Tegenwoordig zijn er ook drukwerk vergelijkingssites om dit te doen. Hierbij een top 5 van criteria bij het maken van een prijsvergelijk:

- kies dezelfde type drukwerk (poster, flyer, enz.)
- dezelfde afmetingen gebruiken
- dezelfde papierkwaliteit, dikte, gewicht en afwerking gebruiken
- dezelfde drukmogelijkheden selecteren (enkelzijdig, dubbelzijdig, 1 kleur, full-color)
  oplage

Over het algemeen geeft dit concrete prijzen om met elkaar te vergelijken tussen drukkerijen maar er zijn nog een paar criteria die ook best wel doorslaggevend kunnen zijn bij het maken van een keuze:

- digitaal of offset laten drukken (dit bepaalt de minimale oplage t.o.v. de prijs)
- verwerkingstijd en leveringstijd


Ander drukwerk

Het vergelijken van ander soort drukwerk gaat eigenlijk op de gewone wijze omdat dit vaak niet online direct te doen is en al helemaal niet om direct online een vergelijkingsonderzoek te maken.

Ander drukwerk is eigenlijk al het andere drukwerk dan drukwerk op papier. Denk hierbij aan textiel bedrukken (t-shirts en petjes), servies / glazen en mokken bedrukken, promotiemateriaal bedrukken (pennen, goodies en giveaways).

Wil je dit soort drukwerk wilt laten uitvoeren dan ben je vaak het beste uit bij een reguliere drukkerij die de laatste jaren dit andere soort drukwerk aanbiedt om in de breedte te kunnen concurreren met online drukkerijen. Voor bedrijven is een groothandel in promotieartikelen weer een uitkomst omdat dit een aparte tak van de branche is waarin groot wordt ingekocht en op grote schaal wordt gedrukt met grote oplagen. De prijzen die zij dan hanteren zijn over het algemeen alleen interessant bij grote oplagen drukken.

Uiteindelijk loont het de moeite om te vergelijken maar zeker bij niet regulier of andere drukwerk is een lokale drukkerij de beste keus omdat op grote schaal vergelijken inhoudt dat groothandels in kleinere oplagen geen verschil zullen maken.

Bron: Sjoerd Kleijheeg