Drie tips voor startende ondernemers

Drie tips voor startende ondernemers
1 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

Als beginnend ondernemer is er een hoop dat je moet regelen. Je hebt het waarschijnlijk enorm druk en komt keer op keer iets nieuws tegen waar je nog niet over had gedacht: dat is het leven van een ondernemer. Vooral op het begin is het spannend en onoverzichtelijk, maar in dit artikel gaan wij jou helpen bij de start van je bedrijf. Aan het einde van dit artikel ben je een aantal tips rijker.

De belastingaangifte
Het klinkt redelijk voor zich, maar de belastingaangifte is iets dat goed moet gebeuren. Als je dit niet juist uitvoert dan zul je waarschijnlijk een flinke boete op je deurmat ontvangen. Dit is niet een echte boete, maar een schijn boete die dient als waarschuwing.

Als je niets snapt van een belastingaangifte en je er niet mee bezig wilt houden dan kun je het beter uitbesteden.

Maak een website
Als je van plan bent om een internetbedrijf op te richtten dan weet je waarschijnlijk al een hoop van het maken van een website. Als je dit niet weet dan is dat geen probleem, want er zijn een hoop bedrijven die zich specialiseren in het maken van websites en die deze sites kunnen optimaliseren.

Maar het maken van een goede website is net als het maken van een goede wijn: hij moet rijpen. Een verse website wordt minder snel weergegeven in de zoekmachine van Google. Daarom is het aan te raden om zo snel mogelijk een website te maken. Dat betekent niet dat je gelijk een hele website hoeft te bouwen, maar dat je de domeinnaam laat ‘rijpen’.

Google vertrouwd een domein dat langer bestaat eerder dan een net nieuw domein.

Als je een goede website wil maken dan heb je ook goede hosting nodig. Er zijn verschillende providers die ieder verschillende voor- en nadelen heeft. Het prijsverschil is niet het enige verschil, maar zo ook de snelheid van een website. En laat de snelheid van een website nou net een ranking factor zijn voor Google om je beter te indexeren.

Zoek een businessbuddy of businesscoach
Als je kijkt naar veel van de topondernemers overal over de hele wereld, dan zul je zien dat veel van hen zijn begeleid door een coach. Vaak is deze coach een andere succesvolle ondernemer geweest die hen de trucs van het vak hebben geleerd.

Ondernemen is namelijk niet het uitvoeren van een actie, maar het aannemen van een houding. Een ondernemer denkt anders, namelijk in problemen en oplossingen; een ondernemer leest anders, namelijk door te fantaseren over de toepasbaarheid van een stuk tekst voor een idee.

Als je lang genoeg in het vak zit dan zul je dit vanzelf leren. Maar waarom zul je jaren ervaring moeten opbouwen als je kan leren van iemand met jaren ervaringen. Zoek iemand in je omgevingen of via het web die jou kan helpen. En vergeet niet dat je alleen kan nemen; je moet ook iets geven. Dus ga er niet vanuit dat elke doorgewinterde ondernemer staat te popelen om je te helpen, maar verdien deze hulp.

Hopelijk heb je wat aan de tips uit dit artikel en kun jij actie ondernemen.