Drie tips om het beste uit je stagiair te halen

Drie tips om het beste uit je stagiair te halen
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Tips

De ambitieuze stagiair, die alleen maar koffie mag zetten en kopiëren. Óf de stagiair die meer kost dan dat ‘ie oplevert. Het zijn horrorscenario’s voor zowel student als werkgever. Maar hoe maak je een stage nou een succes? We vroegen het aan Maarten Brand, de auteur van Het grote stageboek voor werkgevers.

Brand is eigenaar van Bureau Brand, een adviesbureau dat zich specialiseert in het samenbrengen van het onderwijs en bedrijfsleven. Verder is hij projectleider van het stagebureau bij Waarderpolder Haarlem Business Park.

Waar het volgens hem vaak misgaat, is bij de verwachtingen van stagiair en werkgever. ‘Studenten verwachten dat ze hun stageopdracht van school ook tijdens het werk af kunnen maken, maar ontdekken dan dat het daarvoor veel te druk is op de stage. Uit onderzoek blijkt ook dat scholen hen vaak niet goed voorbereiden. Door de ruis tussen die partijen, de student, het bedrijf en school, ontstaat er veel onduidelijkheid.’ Wil je dit soort problemen voorkomen, neem dan deze tips van Brand ter harte.

Klik hier en lees het volledige artikel