Drie musthave items voor je thuiswerkplek

Drie musthave items voor je thuiswerkplek
3 maanden geleden
Gepost in Gastblogs

Of je nu thuiswerkt, of toch dagelijks op kantoor komt, je ontkomt niet aan je werkplek. Naast het ergonomisch en stijlvol maken van je werkplek, kun je ook je (thuis)kantoor uitbreiden met verschillende creatieve accessoires en gadgets. Hierdoor ga je niet alleen productiever te werk, maar maak je je werkplek ook nog eens persoonlijk. In dit artikel vertellen wij welke gadgets essentieel zijn voor een ideale werkplek.

De juiste laptop standaard

Het is misschien niet de meest vergezochte accessoire voor je (thuis)werkplek, maar hij is en blijft essentieel. Wanneer je voor een langere periode op je laptop werkt, kan dit te veel spanning zetten op je nek- en schouderspieren. Hierdoor zul je op langer termijn vaker last hebben van nekpijn of een stijve nek. Een laptop standaard zorgt er voor dat je jouw laptop goed in het zicht hebt tijdens het werken. Hierdoor neem eerder een ergonomisch verantwoorde werkhouding aan dan zonder standaard.

Iedereen heeft zijn werkplek op een andere manier ingericht. Wat voor laptopstandaard past het best bij jouw werkplek? Dat ligt er aan hoe je jouw laptop gebruikt. Als je jouw laptop vaak op dezelfde locatie dichtgeklapt gebruikt en deze aansluit aan een externe monitor, kun je het beste een verticale standaard gebruiken. Een verticale standaard ziet er zeer stijlvol uit én neemt het minste ruimte in op je bureau.

Mocht je veel onderweg zijn en niet altijd een externe monitor ter beschikking hebben, kun je het best gebruik maken van een inklapbare laptop standaard. Een inklapbare standaard heeft hetzelfde mechanisme als een kampeerstoel. Hierdoor past deze standaard gemakkelijk in je rugtas.
Of je vaak onderweg bent, of niet, met een standaard voeg je altijd kwaliteit toe aan je werkplek.

Draadloze toetsenbord en muis

Ook dit is geen nieuw idee, maar toch zeer essentieel voor je werkplek. Samen met je laptop standaard is een draadloos toetsenbord en muis van groot belang bij een ergonomisch verantwoorde werkplek.

Je zou denken dat dit misschien een overbodige luxe is, aangezien je laptop al een muis en toetsenbord hebt. Echter zitten je toetsenbord en muis té dicht bij je scherm voor een correcte werkhouding. Ook dit veroorzaakt spanning op de nek- en schouderspieren.

Daarnaast is het hebben van een bluetooth muis en toetsenbord óók handig voor andere kantoorzaken. Bijvoorbeeld als je in een vergaderruimte zit en je gebruik wilt maken van de beamer of monitor. Altijd handig om dan onbekabeld je laptop te kunnen bedienen, terwijl je aan de rest van je collega’s iets presenteert.

Altijd een opgeladen telefoon batterij

Het is ons allemaal wel eens overkomen, een lege accu. Terwijl je in een focus trance jouw uren aan het wegtypen bent, kun je nog wel eens vergeten om je telefoon aan de lader te houden. Je zal maar net een belafspraak hebben op het moment dat je er achter komt dat je accu leeg is. Behoorlijk génant.

De ideale oplossing hiervoor is een draadloze oplader. Hiermee heb je altijd een oplader gebruiksklaar op je werkplek. De meeste smartphones hebben de mogelijkheid tot draadloos opladen, maar nog lang niet iedereen maakt hier gebruik van. Het werkt heel simpel: leg je telefoon neer op de oplader en verder hoef je er niet naar om te kijken. Daarnaast ziet een draadloze oplader er ook onwijs stijlvol uit, dus het is ook esthetisch gezien van toegevoegde waarde.

Wil je meer weten over het blits maken van je werkplek? Kijk dan naar onze tips voor het stijlvol inrichten van je thuiskantoor. Een goede werkplek moet niet alleen functioneel zijn, maar ook wenselijk er uit zien.