Doppio Espresso opent deuren in Den Haag

Doppio Espresso opent deuren in Den Haag
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
7 jaar geleden

Espressobarketen Doppio Espresso heeft een vestiging geopend in Den Haag. Franchisenemer in Den Haag is oud-betaald voetballer Fouzi Mesaoudi.

De nieuwe zaak van Doppio Espresso komt aan de Turfmarkt, in het pand waar tot voor kort Bootsy was gevestigd. Het gaat om de zestiende vestiging in ons land van Doppio Espresso. Doppio Espresso is vijf jaar geleden begonnen in Groningen. Inmiddels is de franchiseformule verdeeld over Nederland. De trendy koffiespeciaalzaken leggen de focus op kwaliteit en innovatie. De nieuwe zaak in Den Haag is zeven dagen per week geopend. Speciaal voor de opening werd op 3 augustus een gratis cappuccinodag georganiseerd om volgens eigen zeggen de harten van de inwoners van Den Haag te veroveren.

In 2006 schreef Peter van Eijl tijdens zijn studie zijn plan voor een espressobar die hoogwaardige koffie bereikbaar kon maken voor het grote publiek. Niet zo maar koffie, maar de beste koffie. In deze tijd waren espressobars nog niet veel gezien in het Nederlandse straatbeeld. Door zijn historie van espresso, passie en enthousiasme ging hij eerst alle facetten van de ambacht uitschetsen. Door contact te krijgen met machinebouwers, ambachtelijke branders en vele anderen probeerde hij iets te bouwen de het beste bracht in het land van espresso. Het plan werd een boekwerk, en de basis voor een nieuw concept: Doppio Espresso. De naam heeft bijzondere twee betekenissen voor de eigenaren Peter van Eijl en Jonathan Teoh. Ten eerste omdat wij als "Doppio Espresso" overtuigd zijn en aantoonbaar mogelijk maken dat de dubbelshot extractie superieur en stabieler is dan de enkelshot. Daarnaast was het aloude traditie om met de broers tijdens de roadtrip na het passeren van de Italiaanse grens een caffè doppio (doppio espresso) te drinken.

In 2007 verbouwde Peter samen met vrienden, familie en anderen de eerste vestiging. Met haar 185 vierkante meter werd het meteen een flagship espressobar. In april 2007 was het zo ver en opende de vestiging haar deuren aan de Brugstraat nummer 6 in Groningen. Het was duidelijk opgezet als pilot. Door te communiceren met andere baristi, professionals en vooral gasten kreeg de espressobar en de menukaart snel vorm. Het team werd groter en al snel moest er op kantoor in Joure versterking komen. Mede-eigenaar Jonathan Teoh kwam toevallig langs op dit kantoor, maar kon zijn passie voor horeca niet verhullen. Een gesprek volgde en vrij snel sloot hij zich aan bij het jonge bedrijf. Inmiddels zijn ze hard aan het groeien om de passie voor koffie naar iedereen te kunnen brengen.

www.doppio-espresso.nl