Doek valt bijna voor Tweetdeck

Doek valt bijna voor Tweetdeck
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
7 jaar geleden
Gepost in Social Media

Maakt u nog gebruik van Tweetdeck, dan moet u opletten. Vanaf 11 juni 2013 werken de meeste versies van deze Twitter-applicatie niet meer. Tweetdeck blijft nog wel bestaan als webapplicatie. Als u daar niet aan wilt, zult u dus waarschijnlijk moeten overstappen op een alternatief zoals Hootsuite of Apostle.

Als marketeer kunt u tegenwoordig bijna niet meer om Twitter heen. Om gemakkelijk tweets de wereld in te sturen en in te plannen, gebruikt u waarschijnlijk een Twitter-applicatie. Tweetdeck is al jarenlang erg populair. Maar door veranderingen onder de motorkap bij Twitter zal zowel de mobiele versie van Tweetdeck als de versie voor vaste computers na 11 juni niet meer werken. Het gaat om een update van de Twitter API (Application Programming Interface), waarmee programma’s van derden tweets kunnen inlezen.

Twitter ondersteunt IE6 en 7 niet meer: Twitter heeft ook bekendgemaakt dat het niet langer de oude webbrowsers Internet Explorer 6 en 7 zal ondersteunen. Heeft u Twitter-knoppen op uw website, dan zullen die vanaf deze maand niet goed meer werken voor bezoekers met deze oudere browsers.