Dit zijn 11 kantoorclichés waar je jeuk van krijgt

Dit zijn 11 kantoorclichés waar je jeuk van krijgt
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Problemen bestaan niet op kantoor. Het zijn altijd uitdagingen. Natuurlijk is dat soms challenging, maar in een meeting krijgen we alle neuzen dezelfde kant op. Veel mensen ergeren zich aan dit soort kantoortaal. AD-redacteur Richard Engelfriet zette de 11 ergste clichés van 2018 op een rij.

Toch blijven we massaal kantoortaal gebruiken. Vivien Waszink, werkzaam als taalkundige voor het Instituut voor de Nederlandse Taal, heeft een mogelijke verklaring: ,,Vaagtaal maakt ons werk dynamischer en flitsender. Als je zegt even te gaan stoeien met de data die je straks gaat inschieten in een overleg, heb je toch al snel het gevoel aan topsport te doen.”

Echter niet iedereen legt zich neer bij de overheersing van waardengedreven managers, agilecoaches die visies willen uitrollen of dialoogtafels waar mensen hun veranderopgaven moeten borgen. De koningin van de jeukwoordenstrijd is Japke-d. Bouma, columnist bij NRC. Ze vecht al jaren voor begrijpelijke taal: ,,Soms lijkt het wel alsof mensen in een parallel universum leven met een eigen taal die anderen niet begrijpen.”

Klik hier en lees het volledige artikel