Dit moet je weten voordat je referenties van een sollicitant belt

Dit moet je weten voordat je referenties van een sollicitant belt
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Kan iemand die bij jou komt solliciteren voorkomen dat je referenties nabelt? "Vroeger kon het nog weleens zijn dat er geen referentie te vinden was, maar door platformen als LinkedIn is iedereen te achterhalen."

Stel, er komt iemand solliciteren voor een nieuwe baan binnen jouw organisatie en hij of zij heeft op de huidige werkplek ruzie met een leidingevende. Het gesprek verloopt goed, maar je wilt graag referenties nabellen. Grote kans dat de sollicitant dat niet ziet zitten, want die hebben waarschijnlijk weinig positiefs te melden. Kan de solliciteren voorkomen dat er referenties nagebeld worden? AD zocht het antwoord.

De Kenner

Rini de Groot is voorzitter van de NVP Codecommissie. Deze commissie stelde de sollicitatiecode op met basisregels voor bedrijven en sollicitanten. De Groot: ,,Indien een referentie wordt opgevraagd, moet daartoe aan de sollicitant vooraf om toestemming worden gevraagd. Het is een van de belangrijke punten in de code. Een werkgever kan bijvoorbeeld iemand uit jouw huidige organisatie kennen, en besluiten hem op te bellen. Maar misschien wil die sollicitant helemaal niet dat de werkgever weet van de sollicitatie. Wanneer een werkgever weet dat je solliciteert en dat ook helemaal niet verwacht, kan dat nare gevolgen hebben.”

Klik hier en lees het volledige artikel