Dit is wat het bedrijfsleven kan leren van het Korps Commandotroepen

Dit is wat het bedrijfsleven kan leren van het Korps Commandotroepen
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
5 maanden geleden
Gepost in Ondernemen

Werken in teamverband kan lastig zijn. Wat doe je met verborgen agenda’s of een gebrek aan vertrouwen? Volgens interim manager Roderick Göttgens kan het bedrijfsleven nog wat leren van het Korps Commandotroepen. In zijn boek Teamability beschrijft hij de basisingrediënten van een goed functionerend team.

Göttgens, altijd gefascineerd geweest door de commando’s, werd uitgenodigd om deze speciale eenheid te observeren tijdens oefeningen. ,,Ik was onder de indruk van de maximale flexibiliteit en het aanpassingsvermogen van het Korps. Daarnaast ben ik mijn eigen teams in het bedrijfsleven gaan analyseren. Zowel de teams waarin ik succesvol ben geweest, als de teams waarin ik minder succesvol ben geweest. Ik zag een rode draad waarom het ene team niet vooruit te branden is en het andere team floreert", zegt hij in gesprek met AD.

Klik hier en lees het volledige artikel