"Dit is uw parkeerplaats."

"Dit is uw parkeerplaats."
6 jaar geleden
Gepost in Tech

In London worden de komende weken 3000 parkeerplaatsen voorzien van parkeersensoren die meten of de plek bezet is of niet. De sensoren staan in verbinding met een app die de automobilist naar de lege plek kan sturen. Het doel is snel een parkeerplek vinden, in plaats van de lange tijd van 15 minuten die een automoblist er gemiddeld nu over doet.

Sexy parkeren

Parkeren wordt zo simpel en sexy: de parkeerplek die vrij is laat de app zien op een kaart en de automobilist wordt erheen begeleid. Bij aankomst zegt de app:  “welkom meneer/ mevrouw … , dit is uw parkeerplek”, vertelt directeur Andy Street van John Lewis Partnership.

En dat is nog niet alles. De parkeersensoren worden in een later stadium uitgerust met een RFID-chip, meldt the Gardian. Zo’n zelfde chip als in de Engelse Oyster Card, Nederlands OV chipkaart zit en in de meeste auto's  zit. Hierdoor zal het betalen via een betaalautomaat overbodig worden omdat de chip in verbinding staat met jou app en het zo automatisch van je bankrekening afschrijft.   

Nederland

Als het een succes wordt zal het systeem door heel het centrum van london worden gebruikt. Hopelijk waait dit systeem dan over naar Nederland en België. Het kost namelijk in Amsterdam ook veel moeite om een parkeerplek te vinden. Wellicht dat wij straks ook een app kunnen gebruiken om snel en effectief te parkeren.

Bron: Scientias