Dit is het verschil tussen websites en webapplicaties

Dit is het verschil tussen websites en webapplicaties
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Website

Websites en webapplicaties verschillen op een paar cruciale punten van elkaar. Sprout-expert John Sportel legt de twee soorten naast elkaar, zodat je de vorm kiest die het beste past bij je doelen.

Inmiddels zitten we een paar jaar in de softwarebranche en hebben we er onlangs voor gekozen om geen websites meer te bouwen, maar ons te richten op het bouwen van webapplicaties en iOS en Android apps op maat.

Eén van de vragen die mensen mij vaak stellen is "wat is nou precies het verschil is tussen een website en een webapplicatie?". Goeie vraag. Want dat verschil klinkt misschien heel logisch, maar dat valt allemaal nog wel tegen. Vraag een paar developers om uit te leggen wat een website of webapp is en je krijgt waarschijnlijk van elke ontwikkelaar een andere uitleg.

Ook Wikipedia heeft het verschil niet helemaal in de smiezen. Zij geven aan dat een "webapplicatie een programma is dat op een webserver draait en via de webbrowser kan worden benaderd". Maar ja, datzelfde geldt voor websites.

Klik hier en lees het volledige artikel