Dit gebeurt er als je carrière je identiteit bepaalt

Dit gebeurt er als je carrière je identiteit bepaalt
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 maand geleden
Gepost in Ondernemen

Heb jij soms ook het gevoel dat je werk je identiteit is geworden? Dat is geen probleem, zolang het een bewuste keuze is.

 

Wie ben je? Wat doe je? Of hoe gaat het met je? De kans dat jij je werk ter sprake brengt bij het beantwoorden van deze vragen is vrij groot. Maar is dat wel goed? Laten we ons werk niet te veel bepalen hoe we ons voelen en wie we zijn? Natuurlijk, werk vormt een wezenlijk onderdeel van ons leven. We spenderen veel van onze tijd aan werk. Het is dan misschien ook niet zo gek dat onze identiteit mede gevormd wordt door onze banen, functies en carrières.

Identiteitscrisis

Steven Pont, systeemtherapeut en ontwikkelingspsycholoog, beaamt dat een deel van onze identiteit door ons werk bepaald wordt: ‘Dit is voor een deel terecht. Je werk zegt iets over jezelf. Bovendien heb je meestal meerdere identiteiten, een daarvan is ons werk.’ Maar wat nu als je je hele identiteit daaraan ontleent? Je moet er toch niet aan denken wat er dan gebeurt als je ontslagen wordt of met pensioen gaat. Een heuse identiteitscrisis ligt op de loer. Want, wie ben je nog zonder je werk?

Klik hier en lees het volledige artikel