Digitale nomade zijn: aantrekkelijk idee, maar moeilijk rondkomen

Digitale nomade zijn: aantrekkelijk idee, maar moeilijk rondkomen
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
3 maanden geleden
Gepost in Ondernemen

Had niemand tien jaar geleden nog van het begrip digitale nomade gehoord, inmiddels is al werkend de wereld over reizen een enorme hype. Niet zo gek. Ontsnappen aan de ratrace in Nederland en geld verdienen vanaf een tropische bestemming, is immers een heel aantrekkelijk idee. Maar pas op: deze levensstijl is niet voor iedereen weggelegd.

 

Werken op het strand terwijl je geniet van de zonsondergang en al nippend aan een cocktail nog even een opdracht afronden. Wanneer je in google zoekt op 'digital nomad' stuit je op tientallen plaatjes van mensen met deze jaloersmakende levensstijl. Ook staat het internet vol met tips over hoe ook jij er voor kunt zorgen dat je zo snel mogelijk locatieonafhankelijk je geld kunt verdienen en dus je biezen kunt pakken.

Ook reisblogger en tekstschrijver Antonette Spaan (38) was niet ongevoelig voor deze verhalen. Met een liefde voor reizen en schrijven, leek een bestaan als digitale nomade haar op het lijf geschreven. Toen twee jaar geleden haar langdurige relatie uitging en vlak daarna haar vader overleed, besloot ze het erop te wagen. "Ik verdiende al een beetje geld met mijn blog", vertelt ze. "Mijn idee was om mijn blog tijdens mijn reis echt te laten groeien."

Klik hier en lees het volledige artikel