Digitaal samenwerken

Digitaal samenwerken
5 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

Een van de vele mooie voordelen van deze digitale tijd, is dat je gebruik kunt maken van allerlei online tools om met je projectteam samen te werken, terwijl je niet constant met elkaar aan de telefoon hoeft te hangen of voor elk detail een vergadering in hoeft te plannen.

Zo werken we met Pinterest.com samen met onze klanten en projectpartners op ‘geheime borden’ beelden te verzamelen. Deze borden worden op verzoek van onze klanten bewust even afgeschermd, om zo het proces niet ingewikkelder te maken. Na afronding van het project worden deze borden openbaar gemaakt.

Waarom Pinterest? Als we met woorden omschrijven hoe de sfeer in een ruimte moet zijn, dan lopen we vanzelfsprekend vaak tegen het verschil in interpretatie aan. Wat voor de een rustiek is, is voor de ander misschien oubollig om maar een voorbeeld te noemen. Dus om de juiste gevoelswaarde van een woord over te brengen, kiezen we ervoor om met beelden te werken. We zijn tenslotte visueel ingesteld.

Het internet staat bol van goed bruikbare sfeerplaten die je kunt 'pinnen'. Op de klantspecifieke borden pinnen zowel wij als onze klanten de beelden die passend zijn bij de gewenste sfeer, of de gekozen sfeerwoorden. Op die manier ontstaat een mooi samenspel en is de vertaling naar beleving in onze ontwerpen stukken makkelijker gemaakt. Minder ruimte voor aannames en dus nog beter toegespitst op de (latente) klantvraag.

Daarnaast heeft Dropbox ook haar waarde meer dan bewezen in het delen van de benodigde informatie met het projectteam. Iedereen is te allen tijde en overal op de hoogte van de laatste stand van zaken, het meest recente ontwerp en alle to do’s. 

Het inzetten van een whatsappgroep voor snelle communicatie is ook bijna niet meer weg te denken. We merken dat vragen sneller gesteld en beantwoord worden en dat afspraken vlotter worden gepland dan wanneer we dat bv per mail zouden doen.

Laat ons gerust op onze Facebookpagina weten hoe jullie werken, of we bepaalde apps / toepassingen missen, of hoe het volgens jullie nog efficiënter zou kunnen.

Tot ZO!

Bron: http://www.zointerieurprojecten.nl/blog/digitaal-samenwerken/