Deze twee vrouwen verzonnen een mannelijke co-founder en kregen beter mailcontact

Deze twee vrouwen verzonnen een mannelijke co-founder en kregen beter mailcontact

Ondernemers Penelope Gazin en Kate Dwyer bedachten een mannelijke co-founder, en kregen meer respect afgedwongen via e-mail. Seksisme in de business-wereld op een creatieve manier aan het licht gebracht.

Dat het voor vrouwen in de startupwereld niet altijd even gemakkelijk is, werd de afgelopen tijd nog maar eens onderstreept. Uber had te kampen met vermeend seksisme op de werkvloer en Google moest een medewerker ontslaan vanwege het schrijven van een omstreden gender-memo. Ook ondernemers Gazin (foto rechts) en Dwyer (foto links) van online kunst-marktplaats Witchsy ondervonden seksisme, en wisten dit op een vrij creatieve manier te bewijzen.

Witchsy

De twee vrouwen uit Los Angeles begonnen een jaar geleden met Witchsy, een ietwat kekke website voor zogeheten weird art, gemaakt door onafhankelijke designers. Zoals? Een hart met daarop geschreven 'we all die' of een bloempot met de tekst 'that you for nothing'.

Klinkt wellicht gek, maar de vrouwen wisten er in hun eerste jaar een mooie omzet van 200.000 dollar mee te genereren. De designers kregen hiervan 80 procent betaald en de rest ging naar de ondernemers, die zelfs een kleine winst over het eerste boekjaar wisten te noteren. Ook slaagden ze erin een investering binnen te halen.

Problemen

Toch ging lang niet alles van een leien dakje. Zo hadden de dames een - mannelijke - developer in dienst die allerhande webpagina's probeerde te verwijderen nadat Gazin niet met hem op een date wilde. Een incident, zou je zeggen, maar dat bleek toch niet helemaal zo te zijn.

Toen de ondernemers vervolgens via de mail contact hadden met - mannelijke - freelance developers en grafisch ontwerpers, ging het contact geregeld moeizaam. Hun contacten bleken korte mails te sturen, ze waren laat met antwoorden en niet erg respectvol. Ze zou een developer eens gereageerd hebben op een mail met "Okay, girls..."

> Lees het volledige artikel op Sprout.nl