Deze opleiding is voor nieuwe eigen bazen

Deze opleiding is voor nieuwe eigen bazen
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
4 jaar geleden
Gepost in Young Startup Nieuws

Vandaag starten in drie steden gratis avondopleidingen voor ambitieuze ondernemers. Werklozen en studenten kunnen aan de opleidingen deelnemen in Rotterdam, Eindhoven en Almelo. Daar krijgen ze tips over het opstarten van een bedrijf en gaan ze aan de slag met hun eigen bedrijfsplan.

De deelnemers schrijven van tevoren een motivatiebrief. "We krijgen ideeën binnen van kledingzaak tot uitvaartcentrum, van beautysalon tot spirituele winkel." Drie jonge ondernemers vertellen waarom ze zo graag als eigen baas aan de slag willen.

Nadat zijn vader naar Spanje vertrok kwam Riccardo Finkers zonder werk te zitten. "Ik heb een mbo-opleiding gedaan tot systeembeheerder. Daarna kon ik aan de slag voor de groothandel van mijn vader, ik heb een webshop voor hem gemaakt. Daarna ben ik nog een tijdje websitebeheerder geweest bij een ander bedrijf, maar dat kwam in financiële problemen."

"Ik wil in opdracht webshops voor mensen gaan opzetten. Mijn vrouw is grafisch designer, zij neemt de huisstijl en de grafische vormgeving voor haar rekening. Ik werk vanaf mijn computer en heb verder nauwelijks geld nodig om mijn bedrijf op te starten. Ik hoop op de opleiding tips te kunnen krijgen over het gebruik van sociale media en bijvoorbeeld klantenbinding." Lees verder..