Denk hieraan bij het starten van een onderneming

1 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

Als je van plan bent om een nieuwe onderneming te gaan starten, dan zijn er een aantal dingen waar je vooraf goed over na moet denken. Een onderneming start je namelijk niet zomaar even, er komen heel veel dingen bij kijken. Wil jij weten waar je allemaal aan moet denken? Dat lees je in dit artikel.

In welke branche ga je een onderneming starten?
Bij het starten van een onderneming is de eerste vraag natuurlijk: op welke branche wil jij je gaan richten? Er zijn zo veel dingen die je kunt gaan doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een houtafwerkingsbedrijf, een kledingwinkel, een kapperszaak of een restaurant. Omdat er zoveel dingen zijn die je kunt gaan, moet je er heel goed over nadenken zodat je later geen spijt krijgt van de keuze die je hebt gemaakt. Als je al lang over een eigen onderneming nadenkt dan heb je vaak al een idee welke richting je op wilt. Ook is het belangrijk om van tevoren uit te zoeken welke opleiding of cursus je nodig hebt bij de richting die jij op wilt. Zo kom je niet voor verassingen te staan.

Financieel overzicht is een must!
Nadat je een keuze gemaakt hebt over wat voor soort onderneming het gaat worden, moet je aan de slag met een financieel overzicht. Bij het starten van een onderneming komt natuurlijk geld bij kijken. Het is daarom verstandig om een financieel overzicht te maken. Zo zie je gelijk hoeveel geld je nodig hebt voor jouw bedrijf. Ook zie je dan gelijk hoeveel kans van slagen jouw bedrijf heeft, zo weet je gelijk of het rendabel is om eraan te beginnen.

De bedrijfsnaam
De volgende stap is het bedenken van een bedrijfsnaam. Zorg ervoor dat deze uniek is en goed bij het bedrijf past. Een bedrijfsnaam is jouw visitekaartje, dit moet dan ook een pakkende naam zijn. Je wilt natuurlijk dat jouw bedrijfsnaam herkenbaar is en dat het bij de mensen blijft hangen. Let er goed op dat de naam die jij bedenkt niet al bestaat.

Inschrijven bij KVK
Als je dan eenmaal een naam hebt en je denkt dat je het financieel ook allemaal gaat redden dan is het tijd om jouw bedrijf in de schrijven bij de Kamer Van Koophandel. Bij de Kamer Van Koophandel regel je ook gelijk de aanmelding bij de belastingdienst en je btw-nummer.

Het zoeken naar klanten
Bij het zoeken naar klanten ga je echt van start met je onderneming. Je moet bij het zoeken naar klanten je wel richten op de juiste doelgroep en branche. Als je bijvoorbeeld een houtafwerkingsbedrijf hebt en je zorgt voor de afwerking van houten vloeren, meubels of keukens dan moet je je ook gaan richten op die branche. Voor als je een kledingwinkel begint geldt het allemaal hetzelfde, hierbij richt je je meer op fashion. Je kan op verschillende manieren opzoek gaan naar klanten, zoals via evenementen of bijeenkomsten. Nu is het dan echt tijd om van start te gaan.