De vijf meest gehoorde fabels over e-facturatie ontkracht

De vijf meest gehoorde fabels over e-facturatie ontkracht
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Financieel

De financiële wereld is grote optimalisatieslagen aan het maken op het gebied van factuurverwerking. Een van de grootste ontwikkelingen van de laatste tijd is e-facturatie. Elektronische facturen, opgemaakt in UBL (Universal Business Language), kunnen automatisch herkend en ingelezen worden in boekhoudprogramma’s zonder dat hier een menselijke handeling aan te pas komt.

Dat bespaart tijd én geld. Om ondernemers een juist beeld te geven bij de mogelijkheden van e-facturatie, ontkracht Rob Tolstra, CEO van conversiepartij go2UBL, de vijf meest gehoorde fabels.

Fabel 1: Ik ontvang facturen nog niet in UBL-formaat en kan dus nog niet e-factureren.
Of u een factuur nu aangeleverd krijgt in UBL of niet, dat maakt niets uit. Om te kunnen e-factureren bent u in geen enkel geval afhankelijk van de verzender. De niet-e-facturen kunt u via een conversiepartij snel en eenvoudig laten omzetten tot UBL. De leverancier hoeft de factuur slechts rechtstreeks te mailen naar de conversiepartij. Een automatische doorstuurfunctie in de facturen-inbox kan natuurlijk ook. U ziet de factuur dan voor het eerst in het boekhoudprogramma waar u deze kunt beoordelen.

Klik hier en lees het volledige artikel