De ultieme saus voor startups: Sriracha is in the house!

De ultieme saus voor startups: Sriracha is in the house!
6 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Sriracha is een overheerlijke pittige saus afkomstig uit Thailand waar deze geheel volgens Thaise traditie wordt gemaakt. In onder andere Silicon Valley, is deze saus al tijden ongekend populair. Zó populair, dat er zelfs een documentaire over is gemaakt. Maak kennis met de saus der sauzen: SRIRACHA!

“Sriracha bij?” 

In de pasta, bij wokgroente, op de hamburger, als dipsaus of marinade: de combinatiemogelijkheden zijn eindeloos! Wie van pittig houdt, zal de Flying Goose Sauce - Sriracha zeker in de smaak vallen. En wat voor smaak! Het is zijn pittige en kruidige smaak met een velugje 'vakantie' wat deze saus zo uniek maakt. Verkrijgbaar in 5 variaties die verschillen in hoeveelheid chili en knoflook of een extra ingrediënt bevatten als gember. Alle vijf zorgen ze voor een ongekende smaaksensatie.

Young Startup-lid Yorick Reintjens, gepassioneerde ondernemer, eigenaar van YorCool.nl en voormalig sambal-liefhebber, heeft na een sauzen-ontdekkingsreis Sriracha als favoriet verkozen. Yorick: “De reden hiervan is simpel; het past werkelijk waar bij alles, echt alles. Voorheen deed ik altijd sambal bij in/de soep, pasta, hamburger en bbq gerechten maar de Sriracha saus geeft zo veel meer smaak aan de gerechten dat de sambal inmiddels verleden tijd is.” En zo zijn er nog velen met hem. Om Nederland kennis te laten maken met deze topper uit Thailand heeft hij een online verkooppunt gerealiseerd. Nu kan iedereen eenvoudig, snel en goedkoop een eigen fles bemachtigen.

Op de website of via Google kun je verschillende recepten vinden om Sriracha mee te combineren, gemaakt door en voor gebruikers wereldwijd. Denk bijvoorbeeld aan Watermeloen-Sriracha Sangria of Sriracha Ceviche.

Once you go Sriracha, you never go back! (écht!)

Sriracha the movie

Sriracha saus is ontzettend populair in Amerika. Als je Googled op ‘Sriracha’ zie je het met eigen ogen. Zo kom je bijvoorbeeld verschillende testimonials tegen en doet Sriracha het goed op Instagram. Documentairemaker Griffin Hammond is zelfs zó gek op deze Flying Goose Sauce dat hij via kickstarter (crowdfundingsplatform) een 33-minuten durende film van Sriracha en het verhaal erachter heeft gemaakt. Sriracha is genoemd naar de kleine havenstad Si Racha in de Chonburi provincie in oost-Thailand, waar het in eerste instantie alleen geproduceerd werd voor lokale visrestaurants. Je kunt de video kijken voor 5 dollar via Vimeo.

Bekijk de video om een impressie te krijgen van de Sriracha-gekte in Amerika! 
(De oproep voor het kickstarterproject van de Sriracha documentaire.) 

Young Startup is fan

Op het kantoor van Young Startup wordt de saus ook regelmatig geconsumeerd tijdens de lunch: lekker op een tosti, bapao of broodje pindakaas!

Sriracha WINNEN!

Je kunt een fles Sriracha winnen door deze enquête in te vullen. Er worden in totaal 10 flessen verloot. De enquête is voor een onderzoek om Young Startup stagiaire Joanna te helpen afstuderen zal ongeveer 7 minuten in beslag nemen. Dat is zo gedaan toch?! Bij voorbaat dank!

Waar te koop?

Mocht je nou niet bij de gelukkige winnaars zitten, dan is een fles Sriracha al te koop vanaf 2,50 euro via www.sriracha.nl.

Thaan hoi aroy! (eet smakelijk)