De rollen zijn omgedraaid: zo beantwoord je de vragen van sollicitanten

De rollen zijn omgedraaid: zo beantwoord je de vragen van sollicitanten
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
8 maanden geleden
Gepost in Ondernemen

In een arbeidsmarkt waar professionals de banen voor het uitkiezen hebben, is de macht in het sollicitatieproces verschoven naar de sollicitant. Niet alleen het salaris en arbeidsvoorwaarden zijn belangrijk, men wil werken in een prettige organisatiecultuur waar zij de mogelijkheid hebben om impact te maken. Nu de machtsverhoudingen in het sollicitatieproces zijn veranderd, gebeurt het steeds vaker dat de hiring manager wordt ondervraagd door de sollicitant – in plaats van andersom. Recruitment-expert Bob van Ginkel, vertelt hoe je je hier als hiring manager op voorbereidt.

Bedenk wat de kandidaat wil weten

Het recruitmentproces is al lang en breed begonnen voordat de sollicitant de kamer in komt lopen. In het verleden solliciteerden mensen op advertenties in de krant, zonder veel informatie over de organisatie of de functie te hebben. Dat is nu wel anders.

Dankzij social media en sites als Glassdoor kunnen sollicitanten binnen enkele muisklikken van alles te weten komen over de organisatie, de mensen die er werken en de reputatie die het bedrijf als werkgever heeft opgebouwd. Hiring managers kunnen ervan uitgaan dat de sollicitant uitgebreid online onderzoek heeft gedaan, en moeten dus klaar zijn voor een vragenvuur. Van Ginkel: ‘Ter voorbereiding kun je de reviews van je organisatie op Glassdoor bekijken en de reacties op de meest recente social media posts checken, om te weten wat de sollicitant eventueel gezien heeft.’

Klik hier en lees het volledige artikel