De oplossing voor personeelstekort horeca? Meer apparaten, minder mankracht

De oplossing voor personeelstekort horeca? Meer apparaten, minder mankracht
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
10 maanden geleden
Gepost in Tips

Het vinden van voldoende medewerkers is in de horeca al een tijd erg lastig. De werktijden, hoge werkdruk en aantal werkuren zijn hiervan de belangrijkste oorzaken. Volgens Koninklijke Horeca Nederland en Stichting Vakbekwaamheid Horeca zou de branche in moeten zetten op behoud van medewerkers door goed werkgeverschap, het opleiden van jeugd en samen met het onderwijs zorgen voor meer instroom. Maar ook innovatie in de keuken kan een deel van de oplossing zijn.

Uit cijfers in de arbeidsmarktmonitor die Koninklijke Horeca Nederland en Stichting Vakbekwaamheid Horeca lieten uitvoeren blijkt dat er de komende zes jaar 100 duizend extra horecamedewerkers nodig zijn. Rekening houdend met uitstroom zijn er in 2019 alleen al 16 duizend nieuwe koks nodig.

Een investering van 12 duizend euro

Leverancier en producent van keukenapparatuur Rational stelt dat met het juiste apparaat en een goede routing in de keuken veel werkuren bespaard kunnen worden. Gebruikers van het innovatieve VarioCookingCenter (VCC) van Rational bevestigen dit, maar geven aan dat het apparaat an sich geen wondermiddel is. De standaarduitvoering van dit apparaat vergt een investering van rond de 12 duizend euro. Ter vergelijking: een kok verdient tussen de 25 en 40 duizend euro per jaar, afhankelijk van ervaring en soort horecabedrijf.

Klik hier en lees het volledige artikel