De mythe van het fulltime werken (4 tips om parttime aan de top te komen)

De mythe van het fulltime werken (4 tips om parttime aan de top te komen)
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
10 dagen geleden
Gepost in Tips

Niet fulltime werken, maar fulltime betrokkenheid zou het uitgangspunt moeten zijn, schrijft Sara Liesker. Zij geeft 4 tips om als parttimer aan de top te komen.

In een vorig zakelijk leven als advocaat werkte ik lange tijd fulltime. Totdat op mijn 29e mijn eerste kind werd geboren. Daarna heb ik altijd parttime gewerkt. En een succesvolle praktijk als M&A advocaat gedraaid én aansluitend twee eigen ondernemingen gelijktijdig opgebouwd.

Ik kan mij aan weinig mythes zo ergeren als aan de mythe rondom het fulltime werken. Als parttimer ‘zet je je carrière op een zijpad’ of ‘ben je niet meer flexibel’. Het moet haast wel een lobby zijn van het geheime genootschap van fulltimers want anders kan ik deze vooroordelen niet verklaren. Sommige topvrouwen ondersteunen de mythe door publiekelijk te verklaren dat ze “uiteraard alleen zo ver zijn gekomen door hun privéleven op een zijspoor te zetten”.

Klik hier en lees het volledige artikel