De mogelijkheden en voordelen van offerte software

De mogelijkheden en voordelen van offerte software
2 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

Een offerte maken kan een tijdrovende klus zijn, zeker als je veel offertes verstuurt. Gelukkig kun je een groot deel van het maken van offertes automatiseren met een offerteprogramma. In dit artikel vertellen wij jou wat offerte software is en wat het voor jou kan betekenen. Dankzij alle voordelen van een offerte programma kun jij straks in slechts enkele minuten een professionele offerte maken.

Wat is offerte software?
Offerte software is een betaald programma dat jou helpt om jouw offertes te maken. Dankzij de software ben je in staat om snel en eenvoudig professionele offertes op te stellen. De reden dat het betaalde software is, is omdat je in feite een dienst huurt van de softwareleveranciers. Je betaalt een maandelijks bedrag en krijgt hiervoor een dienst terug. De software komt niet daadwerkelijk in jouw bezit.

Wat kun je met een offerteprogramma?
Met een offerteprogramma kun je professionele offertes maken. Dat is erg belangrijk, omdat klanten graag een duidelijke en overzichtelijke offerte ontvangen. Een goed opgestelde offerte wekt vertrouwen, en vertrouwen is de sleutel tot succes. Met offerte software kun je snel en eenvoudig een professionele offerte opstellen, zodat je snel kunt reageren op de aanvraag van klanten. Het enige dat je hoeft te doen is een eenmalige voorbeeld offerte te maken. Daarna hoef je nog maar enkele gegevens in te vullen en kun je de offerte naar jouw smaak inrichten. Dankzij offerte software weet je dus zeker dat je een professionele offerte maakt.

Wat zijn de voordelen van offerte software?
Een offerte kun je maken in Excel of met offerte software. Als jij niet zoveel offerte aanvragen hebt, is het geen probleem om de offertes gratis in Excel te maken. Zodra het aantal offertes toenemen kan het offreren in Excel een tijdrovende klus worden.

In tegenstelling tot Excel, is offerte software niet gratis. Gelukkig krijg je voor een klein bedrag per maand wel een hoop gemak en voordelen terug. Dankzij offerte software geef jij jouw offertes een professionele uitstraling. Dat komt omdat jij de offertes geheel naar eigen smaak kunt inrichten. Zo is jouw toekomstige klant in staat om jouw offerte te onderscheiden van de offertes van de concurrent. Met een offerte programma zorg je dus voor herkenning bij de klant.

Snel een offerte maken
Een ander voordeel van offerte software is dat je snel een offerte kunt maken. Als je eenmaal een voorbeeld offerte hebt gemaakt, kun je de volgende offertes maken door slechts enkele gegevens in te vullen. Daardoor houd je een hoop tijd over voor andere taken binnen jouw onderneming.

Een factuur met één druk op de knop
Als jouw klant de geleverde offerte heeft geaccepteerd en jij het product of dienst hebt geleverd, kun je de offerte snel omzetten in een factuur. Met slechts een druk op de knop verandert de offerte software de offerte in een factuur. Doordat jij snel een factuur kunt leveren aan jouw klant, is de kans groot dat hij deze snel betaalt.

Offerte software in de cloud
Doordat een offerte programma in de cloud werkt, kun je altijd en overal aan de slag met offertes maken. Daarnaast heb je overal een goed inzicht in jouw offertes. Het laatste voordeel van offerte software is dat er dagelijks een back-up wordt gemaakt. Met software in de cloud weet jij zeker dat jouw data veilig staat opgeslagen. Er is geen man overboord als jouw desktop het begeeft. Je kunt snel en eenvoudig bij al jouw offertes door in te loggen in het offerteprogramma op een andere desktop. Dit is mogelijk, doordat het opgeslagen staat in de cloud.

Altijd op de hoogte met een offerte app
Misschien wel het grootste voordeel van een offerte programma is dat de software ook beschikt over een mobiele app. Met een offerte app heb jij alle gegevens van jouw offertes altijd op jouw smartphone of tablet. Stel je hebt net een afspraak gemaakt en de klant heeft jou gevraagd om een offerte te maken, dan kun je dat direct na de afspraak doen in de offerte app. Ook kun je ’s avonds op de bank nog controleren of jouw klant die grote openstaande offerte al heeft geaccepteerd.

Hoe kies je de juiste offerte software?
Als ondernemer kun je tegenwoordig kiezen uit een groot scala van offerte software. Er is voor elk type ondernemer wel een geschikt offerteprogramma te vinden. Maar het is lastig om het meest geschikte programma te kiezen. Daarom bieden de meeste softwareleveranciers een gratis proefperiode aan. Zodra je een geschikt programma hebt gevonden, kun je deze eerst een aantal dagen gratis uitproberen. Zo weet jij zeker dat jij de beste offerte software voor jouw onderneming kiest.