De Israëlische startup Slick Login is het nieuwe 'speeltje' van Google

De Israëlische startup Slick Login is het nieuwe 'speeltje' van Google
6 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

De overnamehonger van Google lijkt maar niet gestild te kunnen worden. De aankoop van de Israëlische startup Slick Login is de allernieuwste overname van de techgigant. Waarom koopt Google deze startup? Het antwoord op deze vraag zal spoedig aan het licht worden gebracht.

The hunger continues

Met Slick Login biedt een nieuwe manier om in te loggen op websites. De dienst is bedoeld als een alternatief voor wachtwoorden of als extra authenticatiemethode. Er is wel een risico als je telefoon wordt gestolen, maar SlickLogin zou ook met verschillende technieken rekening houden met de locatie van het toestel, zoals wifi blue-tooth, nfc, gps en qr-codes. Wordt SlickLogin op een nieuwe plek gebruikt dan zal er een extra verificatieslag zijn.

Twee-staps verificatie

Het bedrijfje werd minder dan een jaar geleden opgericht door drie creatieve cyber-secrurities. De Israëliërs Or Zelig, Eran Galili en Ori Kabeli waren het in saamhorigheid eens dat de huidige beveiligingsmaatregelen te omslachtig en gecompliceerd waren, dus bedachten ze een technologie waarmee websites vrijwel onhoorbare geluidsgolven via de speakers van een pc kunnen genereren. Een app op de smartphone van de desbetreffende gebruiker pikt het audiosignaal op, analyseert het en stuurt het terug naar de servers van de site om te kunnen inloggen. De technologie kan niet alleen worden gebruikt ter vervanging van de traditionele wachtwoorden, maar ook als onderdeel van twee-staps verificatie, dat erop is gericht om de gebruiker te beschermen tegen diefstal van de online identiteit, phishing en andere criminaliteit door het inbouwen van een extra verificatielaag. In september vorig jaar presenteerden zij hun technologie met geluidsgolven, maar het bedrijf heeft vooralsnog geen commercieel product op de markt gebracht.

Acqui-hiring: slechts de expertise, niet het product

Wat Google met Slick Login wil gaan doen, is niet bekend, maar waarschijnlijk kan het de functionaliteit van het bedrijf gebruiken in zijn eigen inlogproces. Daarnaast kan deze overname ook enkel bedoeld zijn als 'acqui-hire' waarbij Google alleen het 'talent' van de medewerkers van de startup koopt. Verdere details over de overname zijn totaal onbekend. Het blijft echter een mysterie wat de zoekgigant voor Slick Login heeft betaald.

Wil je meer te weten komen over de nieuwe aankoop van Google? Bekijk dan snel de onderstaande video:

Slick Login Tech Crunch 2013 Presentatie