De grote gevolgen van Google’s gedrag als publisher

De grote gevolgen van Google’s gedrag als publisher
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Website

Op de groei van Google lijkt geen rem te zitten. Integendeel: de tech-gigant blijft maar komen met nieuwe diensten, ambitieuze samenwerkingen en verrassende ontwikkelingen. Een van die ontwikkelingen oogt wel heel erg verrassend: het lijkt er namelijk op dat Google steeds meer gaat fungeren als een publisher. En dat kan grote gevolgen hebben voor het internet zoals we dat vandaag de dag kennen.

Dat Google al jaren een van de grootste bedrijven ter wereld is, hoef ik je natuurlijk niet te vertellen. Onlangs was ik bij een vriend thuis en kreeg ik een vrij gebiedend verzoek een ander nummer op te zetten. Ik opstaan, bleek-ie het tegen Google te hebben. Tuurlijk. Ik zal er maar vast aan wennen.

Opmerkelijke ontwikkelingen

Waar ik nog niet aan kan wennen, is dat er in zoekmachineland momenteel een aantal ontwikkelingen gaande zijn die als opmerkelijk bestempeld mogen worden. Diverse bronnen bevestigen namelijk dat Google langzaam steeds meer als publisher gaat fungeren. Wat dat inhoudt, hoe dat kan en wat de gevaren zijn ga ik in dit artikel uitleggen. Maar laat ik beginnen met het schetsen van de huidige situatie.

Klik hier en lees het volledige artikel