De fiscale voordelen voor de ZZP’er

De fiscale voordelen voor de ZZP’er
5 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

Denk je er over om ZZP’er te worden, maar weet je niet goed wat hier de voor en nadelen van zijn? Lees dan snel onze blog!

De crisis ligt gelukkig weer achter ons, maar het beginnen van een eigen bedrijf blijft natuurlijk risicovol. Je hebt weinig zekerheden wat betreft inkomen, maar het heeft ook voordelen om een ZZP’er te zijn. Behalve jouw vrijheid in het aannemen van opdrachten en bepalen van werktijden, zijn er ook een hoop fiscale voordelen. Hieronder heeft SFAA een aantal voor je op een rij gezet.

De belangrijkste fiscale voordelen voor de ZZP’er;
- Als ZZP’er kun je alle gemaakte kosten van jouw winst aftrekken. Mits de kosten zakelijk van aard zijn en bij een eventuele controle door de belastingdienst te ‘checken’ zijn.
- De door jou aangeschafte bedrijfsinventaris, gereedschappen en meubilair kun je in mindering van jouw winst brengen, waardoor je minder belasting hoeft te betalen.
- Als ZZP’er heb je altijd recht op de zelfstandigen aftrek. Het bedrag is niet afhankelijk van de winst en bedraagt €7.280. Wel is een urencriterium ingesteld. Dit houdt in dat je minimaal 1225 uur op jaarbasis binnen jouw bedrijf werkzaam moet zijn.
- De MKB- vrijstelling van 14% van jouw winst, geldt ook voor de deeltijdondernemingen.
- Als start-up bedrijf maak je ook gebruik van een startersaftrek. Deze bedraagt €2.123 en geldt alleen als je meer dan 1225 uur besteed aan jouw bedrijf.
- Wanneer je tussen de €2.300 en €309.693 investeert, kun je in aanmerking komen voor een investeringsaftrek voor jouw bedrijfsmiddelen.
- Tenslotte kun je, wanneer jouw partner onbetaald meewerkt in het bedrijf, ook profiteren van de meewerkaftrek voor jouw partner.

Er zijn nog meer voordelen voor de zelfstandige ondernemers. Ben je hier in geïnteresseerd, neem dan vrijblijvend contact met ons op via 020-2610723 of mail jouw vraag naar [email protected] . Wij kijken graag met je mee!

Bron: http://www.ikwordzzper.nl/zzp-kennisbank/fiscale-zaken/welke-fiscale-aftrekposten-heb-ik-als-zzp-er