De beste mensen werf je via je collega’s! 8 tips

De beste mensen werf je via je collega’s! 8 tips
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
3 jaar geleden
Gepost in Tips

Er zijn veel manieren om nieuwe mensen te werven: vacaturesites, banenzoekmachines, Google, social media en meer. Maar de bron die doorgaans de meest gekwalificeerde mensen aanlevert, wordt niet of nauwelijks ingezet: referral.

Referral is de methode waarin je collega’s zelf nieuwe collega’s laat aandragen (voor degenen die niet bekend zijn met de term). De letterlijke vertaling is verwijzing (of doorverwijzing) en dat is ook exact wat bedoeld wordt met referral.

Serieus kansrijk
Referral – mits je het goed onder de knie hebt – is volgens mij de meest kansrijke recruitment-bron waarop je je nu in deze markt moet focussen. De krapte is enorm en via je eigen werknemers heb je toegang tot de meest bruikbare, kwaliteitsvolle (vaak ook latente) leads. Waarom?

1. Je hebt een gigantisch bereik. 100 personeelsleden in je bedrijf kennen samen al snel circa 75.000 mensen en daar zullen bijvoorbeeld echt wel een paar goede werkvoorbereiders (potentieel      nieuwe werknemers) tussen zitten, waar je vacatures voor open hebt staan.
2. Je zit middenin de doelgroep. Werkvoorbereiders kennen andere werkvoorbereiders.
3. Iedereen die via referral binnenkomt, is gescreend en al overwogen door één van je eigen collega’s.

Klik hier en lees het volledige artikel