De belangrijkste do’s en don’ts van sales (en wat dit vak zo mooi maakt)

De belangrijkste do’s en don’ts van sales (en wat dit vak zo mooi maakt)
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Tips

Ondanks het soms slechte imago is sales in essentie iets heel natuurlijks. schrijft Gerhard te Velde. ‘Vergeet de groep mensen niet die naar buiten gaat, in weer en wind, zichzelf voor lul zet, afwijzingen incasseert en toch het stof van zich afklopt en door gaat.’

Als 4-jarig jochie groeide ik op in een gezin zonder televisie. Om toch mijn portie Sesamstraat te krijgen, belde ik aan bij vriendjes om te vragen of ik bij ze mocht spelen. Lees: ordinair tv mocht kijken. Eenmaal binnen was het vriendje snel vergeten en lag ik, gebiologeerd, naar de tv te staren. De magische uitwerking die tv op mij had is vergelijkbaar met wat smartphones nu doen. Je kan er gewoon je ogen niet van af houden.

Inmiddels staat mijn breedbeeld TV stof te happen op zolder, maar mijn liefde voor het ‘openen van deuren’ is nooit meer overgegaan. Er gaat niks boven nieuwe mensen ontmoeten op nieuwe plekken. Ik moet er niet aan denken, de hele werkweek binnen vier muren te zitten. Geef me de ruimte, ik moet naar buiten! Sales is kicken. Die eerste kop koffie mogen drinken bij een prospect waar je al jaren om een afspraak bedelt. Het scoren van een eerste opdracht. De kick van een leuke nieuwe samenwerking. Het binnenhalen van een extra opdracht. Een raamcontract afsluiten voor vijf jaar.

Klik hier en lees het volledige artikel