De app die voor de nodige saamhorigheid zorgt tussen feestganger en organisator

De app die voor de nodige saamhorigheid zorgt tussen feestganger en organisator
5 jaar geleden
Gepost in Tech

Moet jij binnenkort een groot event organiseren en doe je dat liever volledig in de stijl van nu? Weg traditionele media, hallo interactieve Media! Overal ter wereld worden grote evenementen georganiseerd, waaraan vele duizenden feestgangers deelnemen. Appeltje Eijtje, het innovatieve Rotterdamse softwarebedrijf heeft de 'Party Branding App' ontwikkeld voor organisatoren van feesten en evenementen.

De geduchte tegenstander voor het welbekende 'progamma-boekje'

De organisatoren van dergelijke evenementen willen met de huidige technologie meegaan. Om vanuit deze gedachte gang verder te gaan heeft Appeltje Eitje op eigen initiatief een Party Branding App (PBA) ontwikkeld, die onlangs op de markt is gelanceerd. De App wordt beschikbaar gesteld via de App Stores. De dienst wordt tegen een maandelijkse vergoeding beschikbaar gesteld aan de party en evenementen organisaties. Appeltje Eitje is een software bedrijf met de focus op het ontwerpen van mobile applicaties. Met de Party Branding App regelt de organisator zelf alles vanaf de eigen computer. Hiermee creer je als organisator een interactieve event gids in uw eigen huisstijl, voorzien van alle informatie die voor uw event van belang is. De desbetreffende organisatie kan een evenement aankondigen bij potentiële bezoekers middels pushberichten, en foto's, video's en audiobestanden uploaden. Tevens bouwt de organisator met deze app relevante statistieken op, die ingezet kunnen worden bij het ontwikkelen en aanpassen van een gerichte marketing strategie.

Tijdens het evenement kan de organisatie met alle bezoekers gelijktijdig contact opnemen via deze app. De bezoekers ontvangen het bericht op hun mobiele telefoon. Dit kunnen berichten zijn van huishoudelijke, organisatorische of veiligheidstechnische aard.

Alle informatie in de app is op alle fronten strategisch uitgedacht. De app is van buiten tot binnen sexy vormgegeven en zijn zeer gebruiksvriendelijk. Er worden eindeloos veel mogelijkheden geboden, die door continue ontwikkeling in de toekomst alleen maar verder uitgebreid zullen worden. De Party Branding App is de eerste en enige app, die organisatoren en bezoekers daadwerkelijk dicht bij elkaar brengt en daarmee een verrijkende ervaring kan bieden. Daarnaast heeft de PBA twee soorten versies waar uit er gekozen kan worden. Een daarvan is de Light version en de ander is de PRO version. Ook kan er gebruik gemaakt worden van Messaging on Location.

Berichtgeving op locatie 

Het kroonjuweel van de twee bovenstaande versies is de berichtgeving op locatie: ‘ De feestgangers kunnen met elkaar communiceren via de PBA App, die alleen functioneert op de locatie van het evenement’. Hierdoor creëert de App meer privacy door communicatie te bieden tijdens het evenement. De App is een handige tool voor het delen van de organisatorische informatie.

De kracht van de Party App voor uw organisatie

Maar wat levert de Party Brandig App voor evenementenorganisaties? De organisatie beschikt door deze App over relevante real- time informatie. Hierbij kan er gedacht worden aan de tijdstippen van aanvang en eind. Door middel van deze App kan er een analyse gemaakt worden van de meest interessante momenten van die avond. De organisatie kan een push bericht versturen om een evenement aan te kondigen of de annulering van de evenement te vermelden. Ook kan de organisatie zien welke gebruikers er nog niet zijn op het evenement. Aan deze gebruikers kunnen push berichten worden verstuurd om ze aan te trekken naar een evenement dat bezig is door bijvoorbeeld een aantal live foto’s op te sturen. Door de webadmin kan er live statistieken worden bekeken en het exacte aantal aanwezigen op een bepaald moment worden getoond. De laatstgenoemde kan belangrijk zijn voor in noodsituaties die er die avond voorkomen.

Zowel de organisatie heeft zijn voordelen hiermee maar ook de bezoekers. Er kunnen nieuwe features worden toegevoegd zoals de ‘Party Deals’: De bezoekers kunnen producten kopen, die worden meegenomen of opgestuurd. Een ander feature is de ‘ Hot or Not’: Dit is een ‘fun factor’ voor de App om profielen te beoordelen van de bezoekers op de evenement. Op dit moment ondersteunt de APP alleen iOS maar binnenkort ook Android. De ondersteuning op verschillende platformen zijn inbegrepen in elk pakket dus er zullen geen extra kosten in rekening worden gebracht.

Achtergrond van de app

Quintin Doest, directeur van Appeltje Eitje: "Er bestaan wel apps met informatie voor bezoekers, maar er zijn geen directe communicatiemogelijkheden voor organisatoren naar hun doelgroep. Veel evenementen organisaties willen graag innoveren, maar zijn huiverig voor hoge investeringen. Daarom hebben wij gewerkt aan het ontwikkelen van dit gratis Party Branding App platform. Hierbij kan de organisatie gebruik maken van nieuwe technologieën en mogelijkheden van deze tijd''. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android toestellen.

Via de website www.partybrandingapp.nl kunnen geïnteresseerden zich aanmelden; daarna zal Appeltje Eitje geheel gratis de app ontwikkelen en aanpassen aan de huisstijl van de desbetreffende organisatie. Pas wanneer men het evenement wil aankondigen via de computer, worden er kleine kosten in rekening gebracht, door middel van credits die direct aangeschaft kunnen worden.

Na het inloggen is er een duidelijk overzicht van de mogelijkheden en het aantal benodigde credits om er gebruik van te maken. Hierdoor is de organisator geheel vrij om zijn/haar evenement aan te kondigen en te monitoren volgens de voor hem/haar interessante mogelijkheden. Het voordeel voor de organisatie is dat er geen (hoge) ontwikkelingskosten van toepassing zijn en dat er alleen bij gebruik van de app kosten gemaakt worden die de organisator geheel zelf controleert.