De 33e modefabriek

De 33e modefabriek
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
8 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Op 22 en 23 juli 2012 vindt de 33ste editie van Modefabriek plaats in de Amsterdamse RAI. Op de enige Nederlandse modebeurs presenteren verschillende labels hun voorjaar/zomer collecties voor 2013. Tijdens de Modefabriek zijn er verschillende modesegmenten als Authentic, Appearance, Refined, Refined +, Department en Industry, die ieder seizoen terugkomen. Ook de nieuwste initiatieven Blueprint en Mint keren dit seizoen terug.

BLUEPRINT, het nieuwe platform voor vernieuwers in denim, ‘authentic’ en streetwear, wat tijdens de laatste editie van Modefabriek werd geïntroduceerd, is een succes gebleken bij zowel standhouders als bezoekers en pers. De stoere en ‘edgy’ vormgeving en de eclectische structuur waarbinnen de gehele cultuur rond deze inspirerende, modern-ambachtelijke segmenten aan bod komt is verder uitgewerkt. Zo kreeg BLUEPRINT een nieuwe, eigen grafische identiteit door Urform Studio en zal voor deze zomereditie bovendien een buitenplaats worden ingericht met onder meer een marktplaats, jeu de boules-terrein en natuurlijk een terras met passende horeca. G-star, Wolverine, Filson, Dickies en Armor Lux hebben alvast een plek gereserveerd.

MINT is ook een actuele aanwinst gebleken met de uiterst positieve en progressieve focus op duurzaamheid en ethiek in mode. De onverschrokken drive van deze overwegend jonge generatie modemakers en -decisionmakers werpt een fascinerend verleidelijk licht de toekomst van de mode-industrie. Ook dit verdient een update van de look van dit beursplatform; MINT is stijlvol en super fresh. Onder de eerste labels die zich hebben aangemeld voor deze editie van MINT - Eco Couture, Format, L'Herbe Rouge, MLY, OAT Shoes, O My Bag, People Tree, studio JUX, Twin Couture, Underprotection - bevinden zich reeds twee nieuwkomers: Löv en Komodo.

Modefabriek Labels
Net als iedere editie komen de meeste reserveringen van deelnemende labels al vroeg binnen. Gezien de capaciteit van Modefabriek kunnen die onmogelijk allemaal hier genoemd worden maar naast vertrouwde grote namen als G-star, JC Rags, Van Gils, Circle of Gentlemen, Liebeskind, Samsoe & Samsoe en Gustaven verheugt Modefabriek zich natuurlijk ook op veelbelovende nieuwkomers als Raafh, Eyedoll, Parker, SOUVE en MinkPink.

Meer informatie: www.modefabriek.nl