Dansen op de beats van DB Label

Dansen op de beats van DB Label
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
9 jaar geleden
Gepost in Crowdfunding

Zaterdagavond, een uitverkocht Hedon; Bassjackers én Sidney Samson als grote DJ’s van de avond. Ja hoor, University of Dance (UOD) staat weer in Zwolle. University of Dance is, samen met Yellow Claw en Giocatori, een van de concepten van DB Label. Deadline sprak met de man achter het label en al deze plezierigheid: Dennis Brugman.

In de lucht
Al je favoriete house- en hiphophitjes komen voorbij, zo hoort dat bij University of Dance. De beste en de nieuwste tracks op house- en hiphopgebied. Dat is ook het hele idee achter het concept. Hoewel Zwolle volgens Dennis meer een stad is met mensen die met elkaar willen kletsen tijdens het stappen, gaat het goed los. Handen in de lucht, mensen in de lucht en heel veel op de dansvloer.

Vroegâh
University of Dance gaat wáy back. Het echte begin is vijf jaar terug in Deventer: “Acht jaar terug hadden poppodia moeite met het aantrekken van de ‘mainstream jongeren’. Je merkte dat ze toch liever de binnenstad in gingen. Samen met Erik Delobel ben ik bij het Burgerweeshuis begonnen met Dirk Deluxe.” Dat was een laagdrempelige danceavond met een toen nog –het is bijna onvoorstelbaar- onbekende Don Diablo en Sidney Samson. Dirk Deluxe vloeide later uit naar andere steden waaronder Zwolle, waar het in samenwerking met Studentertainment en Hedon werd omgedoopt tot University of Dance.

Allermooiste Feestje
DB Label, de organisatie van Dennis, is het laatste jaar uitgegroeid tot een label met nóg een succesvol concept/act: Yellow Claw. Deze bestaat uit een viertal mannen: Dennis zelf, Bizzey, DJ’s Nizzle en Jim Aasgier. Eerst alleen in de Jimmy Woo, maar: “medio 2011 hebben we besloten dat we er echt een act van willen maken”, na dit besluit zijn ze ook eigen producties gaan maken. Hun eerste release is het Allermooiste Feestje samen met Mr. Polska en Ronnie Flex.

Ciao bella
Het nieuwste concept van DB Label is Giocatori, ‘spelers’ in het Italiaans. De muziek wordt verzorgd door Valerio Zeno en Dennis Brugman. Daarnaast staat er een ijskraam van Talamini, waar gewoon de hele avond ijs wordt geschept. Italiaans ijs, natuurlijk. Wordt er Italiaanse liquor geschonken aan de deur en heb je het idee dat je in Milaan in een nachtclub staat. “Het idee is een ongedwongen Italiaans feestje,” vertelt Dennis erover, “het moet ook kunnen dat Valerio een halfuur met meisjes staat te praten. En dat gebeurt ook.” De eerste editie is alweer een poosje terug, 26 november. De eerst volgende Giocatori is 14 april. In het Burgerweeshuis, als verjaardagsfeest van Dennis.

Altijd dansen
Maar zaterdagavond in Hedon. Laten we het subtiel brengen: er zijn mensen die er niets meer van weten. Wat de rest in het geheugen gegrift heeft staan is dat Sidney Samson de ene uitbundige houseplaat na de andere draait. Stil staan of rustig drankjes halen? Pff, wat denk je nou? Nee, Sidney haalt het stiekeme moordwijf met dikke billen uit elk meisje en de verborgen Danny Zuko uit elke jongen.Na Sidney draait Bassjackers. Terug van tour met o.a. Knifeparty en nu nonchalant in Hedon. Bassjackers draait lekkere house/electro, maar nu zit er meer muziek tussen als Skrillex of Jay-Z. Meer afwisseling. Een ding is zeker: veel bezoekers zijn zondag wakker geworden met spierpijn in hun kuiten en piepende oren.

Kijk voor meer informatie op de site van DB Label: dblabel.com