'Croissant Boys' stoppen met populaire ontbijtservice

'Croissant Boys' stoppen met populaire ontbijtservice
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
5 jaar geleden
Gepost in Startups

Croissant Boys Bas, Willem en Stijn Rosier waren met hun ontbijtservice een instant hit. Na anderhalf jaar stoppen ze. School staat verder succes in de weg, schrijft het Parool. Willem (16) en Stijn (14) hebben deze zondagochtend tachtig sinaasappels geperst en stallen geroutineerd tientallen plastic bekers en vijfentwintig doosjes uit op de keukentafel. Daarin gaan miniverpakkingen jam, boter en hagelslag. Bas (17) komt thuis met de wekelijkse wagonlading croissants - ongeveer vijftig - en zo'n vijfentwintig pistoletjes. De bakker zal gek opkijken als de jongens zondag voor het eerst in anderhalf jaar niet komen opdagen. En de zondag daarna niet en die daarna niet... De broers stoppen; ze moeten zich op school richten. "Mij kan ie vinden in bed," zegt Willem. "Ik slaap voortaan uit." 

 

Drukte
De jonge ondernemers richtten hun bedrijfje op in het najaar van 2014 en kregen het een half jaar later druk na een artikel in Het Parool. Het bereikte anderhalf miljoen mensen op Facebook en het aantal bestellingen op zondag vertienvoudigde. Willem: "Zó'n drukte hadden we niet verwacht, wekenlang flyeren had namelijk ook niet veel geholpen. Het was overweldigend." Bas en Willem schakelden hun broertje en twee neefjes in om alle bestellingen op het goede adres te krijgen.

Zakelijke partner
"Gelukkig is het niet altijd zo druk gebleven," zegt Bas. "De laatste tijd hadden we elke week vijftien tot twintig bestellingen." Na reacties van klanten voerden de jongens een aantal veranderingen door: ze breidden het menu uit en hielden mail en sociale media beter bij. Ze maakten de website professioneler en gingen zelfs zelfs in zee met een zakelijke partner. Dat beddenbedrijf sponsorde hun werkkleding en mocht in ruil daarvoor een paar ontbijtjes verloten onder eigen klanten. Het logo op de polo's, truien en jassen werd gratis door iemand ontworpen.

Lees hier verder.