Creëer eigen ontwerpen, zelfs als je geen ontwerper bent!

Creëer eigen ontwerpen, zelfs als je geen ontwerper bent!
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Met deze programma’s word je zelf designer

Als ondernemer heb je regelmatig grafisch opgemaakte ontwerpen nodig voor je communicatie. Je kunt deze laten maken door een professioneel grafisch ontwerper, maar soms wil je dat toch zelf in eigen handen houden. Misschien heb je heel snel iets nodig, wil je geld besparen of vind je het gewoon leuk om het zelf te doen. Tegenwoordig zijn er talloze gebruiksvriendelijke en gratis applicaties waarmee je in een handomdraai je eigen grafische ontwerpen kunt maken. Hier is een lijst met de allerbeste applicaties die jij kunt gebruiken.

Canva

Met deze online tool kun je kiezen uit sjablonen die vooraf zijn geoptimaliseerd voor onder andere social media-berichten, documenten, marketingmateriaal en presentaties. Er zijn heel veel templates om uit te kiezen. Als je niet meteen iets vindt dat jou bevalt, kan je elk sjabloon naar wens wijzigen. Met een eenvoudig bedieningspaneel kun je kiezen uit een breed assortiment iconen, vormen, foto’s, kleuren en lettertypes. Je kunt zelfs je eigen afbeeldingen toevoegen. Als je klaar bent, heb je de keus om je ontwerp direct te delen, te downloaden of een link te e-mailen. Deze tool is gratis, maar als je meer keuze wilt in foto’s en illustraties, kun je kiezen voor een upgrade. Je kunt de upgrade eerst proberen met een proefperiode van 30 dagen.

Bannersnack

Tegenwoordig zie je heel veel geanimeerde klikbare banners online. Deze worden meestal gebruikt voor reclame op externe sites, maar je kunt ze ook op je eigen website gebruiken. Bannersnack is een drag & drop editor waarmee je HTML5 banners kunt maken. HTML5 is uniek, omdat je er heel eenvoudig indrukwekkende animaties mee kunt maken, zoals een licht springende knop of beeldtransities, met behulp van een code. Hiermee kun je ook interactieve banners maken die klikbaar zijn. Omdat de banners aan de achterkant worden gemaakt met HTML5, zijn ze heel gemakkelijk toe te voegen aan je site door middel van een embed code. Als je de HTML5 code gebruikt, wordt je website sneller geladen en blijven bezoekers langer op je pagina. Je kunt het uitproberen met 10 banners. Daarna moet je een abonnement aanschaffen om er verder mee te mogen werken.

Lees hier en klik het volledige artikel