Creatief in zak en as? Zo kom je uit die negatieve spiraal

Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
6 maanden geleden
Gepost in Tips

Zucht. Ik sta voor de zoveelste keer op van mijn ondertussen uitgewoonde plek aan de keukentafel om koffie te zetten. ‘Weet je wat: gun jezelf een cappuccino,’ denk ik. Ook al is het de vijfde van vandaag. Ik ga zitten en sta na drie minuten weer op om de was te checken. Na een half uur en een stofzuigbeurt verder, neem ik weer plaats achter mijn beeldscherm. Ik krul mijn benen om de stoelpoten om een poging te doen, mezelf vast te binden aan mijn thuiskantoor. Nou hup, kom maar door met die ideeën! Mijn enige fysieke collega, de kat, komt sloom aangewandeld en gaat chagrijnig op mijn toetsenbord liggen. Letters en cijfers dansen op mijn scherm, maar in mijn hoofd is het muisstil. Radiostilte.

Als creatieveling gaat mijn hoofd alle kanten op, wat tot voor kort zorgde voor ideeën. Lang niet altijd goed, vaak veel te hoog gegrepen, maar altijd gepaard met een positieve vibe waar ik alleen maar meer energie en ideeën van kreeg. Die energie werkte aanstekelijk. Voor mij, maar het zorgde er ook voor dat de mensen om mij heen enthousiast werden.

Klik hier en lees het volledige artikel