Contactloos betalen inzetten voor uw bedrijf: drie tips

Contactloos betalen inzetten voor uw bedrijf: drie tips
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Tips

Sommige ondernemers factureren de door hun geleverde goederen of diensten aan hun klanten. Er zijn echter ook ondernemers die iets leveren dat direct door de klant betaald dient te worden. De afgelopen jaren heeft daarin een grote verandering plaatsgevonden.

Vroeger werd er alleen maar contant betaald. Vervolgens was er een periode waarin zowel contact werd betaald, als per pin. Tegenwoordig zullen ondernemers steeds vaker merken dat klanten helemaal geen contant geld meer bij zich hebben, en eigenlijk eisen dat er met een betaalkaart betaald kan worden. En dan is het wel zo gemakkelijk als u de vrijheid hebt bij het betalen, en niet gebonden bent aan een vaste locatie van een pinapparaat. Joost ter Hofstede van Pinmobile.nl vertelt meer over de voordelen van contactloos betalen, en geeft enkele tips.

De voordelen van contactloos betalen
Volgens Ter Hofstede biedt contactloos pinnen meerdere voordelen voor ondernemers: "Het is een stuk veiliger zonder grote contante bedragen in kas te hebben. Ook kunt u sneller beschikken over uw geld, als u klanten direct laat pinnen in plaats van ze later een factuur te sturen. Dit vereenvoudigt uw boekhouding ook nog eens." Daarnaast heeft het ook voordelen voor klanten: "De bon kan via sms of mail naar de klant gestuurd worden. Fijn voor mensen die de bon graag willen bewaren maar deze vaak kwijtraken. En ook nog eens duurzamer doordat er minder papier wordt verbruikt."

Klik hier en lees het volledige artikel