Concurrerend blijven als zzp’er? 6 tips

Concurrerend blijven als zzp’er? 6 tips
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Tips

Zo kiezen klanten voor jou

Steeds meer mensen voelen zich aangetrokken tot het zzp-bestaan. Ondertussen hebben al meer dan 1,2 miljoen Nederlanders zich ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als zelfstandige zonder personeel. Dat betekent dat de concurrentie groeit. Uit cijfers blijkt dat de helft van de zzp’ers binnen 5 jaar stopt! Hoe zorg je ervoor dat jou dit niet overkomt? De Staffing Groep geeft jou tips hoe jij ervoor zorgt dat je concurrerend blijft als zzp’er.

1. Onderscheid jezelf van de rest

De meest voor de hand liggende tip is dat je moet zorgen voor een onderscheidend product of een onderscheidende dienst. Probeer te denken vanuit de klant: wat wil de klant en wat heeft hij nodig dat jij hem kan bieden? Als er geen vraag is naar jouw aanbod, zul je het waarschijnlijk niet lang volhouden. Luister daarom goed naar wat jouw klanten willen. Probeer wel trouw te blijven aan je eigen identiteit. Je moet je goed blijven voelen bij jouw aanbod.

Om er zeker van te zijn dat je je onderscheidt van jouw concurrenten, zul je goed naar hen moeten kijken. Je kunt de markt in kaart brengen door een concurrentieanalyse te maken. Waar liggen de kwaliteiten en verbeterpunten van jouw concurrenten? Pas jouw strategie daarop aan door beter te presteren die specifieke punten.

Klik hier en lees het volledige artikel