Clipster lanceert nieuwe tool videomarketing

Clipster lanceert nieuwe tool videomarketing
6 jaar geleden
Gepost in Tech

Videomarketeer specialist Clipster lanceert een tool om ‘branded videokanalen’ te bouwen. Marketeers en creatieve bureaus kunnen daarmee YouTube-kanalen op maat ontwikkelen, monitoren en analyseren. Handig, want videomarketing wordt steeds belangrijk voor marketeers. 

Clipster, in 2012 opgericht door Bram en Loek Wermenbol en Peter Sinke claimt wereldwijd het eerste bedrijf te zijn in ‘social video engagement’ wat zoveel wil zeggen als marketing via sociale videokanalen. In hetzelfde jaar van hun oprichting ontvingen ze van Google de prestigieuze titel ‘Google Engagement Solution Developer’. De oprichters willen brand management verder brengen dan traditionele marketing via videomarketing onder andere op YouTube. Hun vernieuwde platform biedt marketeers nog meer mogelijkheden om hun brand management te beheren. Zo heeft de tool een drag-and-drop systeem met diverse opties voor een persoonlijke ‘look-and-feel’, mogelijkheden voor campagnemanagement en optionele sjablonen. Programmeren hoeft niet, wat het platform extra makkelijk maakt in gebruik. Er zit ook een analysemogelijkheid in het systeem dat merken helpt om trends in de gaten te houden en hun marketingcampagne waar nodig aan te passen.

Videomarketing: de toekomst

Videomarketing op YouTube wordt steeds belangrijker voor marketeers volgens Loek Wermenbol, CEO van Clipster: op YouTube wordt iedere maand meer dan zes miljard uur aan video bekeken en iedere minuut wordt er meer dan honderd uur aan content geüpload. Het is voor bedrijven dus essentieel om een videokanaal als YouTube goed te begrijpen en het middel toe kunnen passen in hun merkstrategie. De Britse The Guardian schreef vorige maand al over de gigantische opmars van videomarketing. Volgens de krant zal in 2017 maar liefst 69 procent van het consumenten verkeer op internet via video lopen. Video heeft dus onomstotelijk de toekomst van content marketing in handen. De kunst is om het medium als marketeer goed in te gaan zetten. Unilever, Lufthansa, Nutricia en Douwe Egberts gebruiken Clipster bijvoorbeeld al om het aantal impressies, volgers en conversies op hun YouTube-kanaal te verhogen.