Chocoladereep, pubquiz of corona-enquête: zo houd je collega’s betrokken

Chocoladereep, pubquiz of corona-enquête: zo houd je collega’s betrokken
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
8 maanden geleden
Gepost in Ondernemen

Als de coronacrisis één ding duidelijk maakt, dan is het hoe belangrijk interne communicatie is. De afstand zorgt ervoor dat interne communicatie opeens dichterbij komt dan ooit. Verschillende organisaties, groot en klein, hebben de afgelopen maanden laten zien wat werkt om medewerkers betrokken te houden vanuit huis. In dit artikel sta ik stil bij zes voorbeelden en manieren om collega’s te betrekken én betrokken te houden terwijl zij thuiswerken.

1. Weet wat er speelt bij je collega’s

Je weet natuurlijk nooit wat er écht in het hoofd van je collega’s omgaat, maar als je elkaar regelmatig ziet en spreekt, merk je sneller op hoe het met iemand gaat en wat er speelt. Hoe hou je een oogje in het zeil en check je of het goed gaat met je medewerkers als ze thuiswerken?

Op social media zag ik veel voorbeelden voorbij komen met screenshots van videomeetings en calls om met elkaar in contact te blijven. Ook las ik over diverse onderzoeken over het effect van thuiswerken op werknemers en hoe organisaties hun medewerkers hierbij beter kunnen ondersteunen.

Klik hier en lees het volledige artikel