Burn-outs op de werkvloer herkennen en voorkomen: zo doe je dat

Burn-outs op de werkvloer herkennen en voorkomen: zo doe je dat
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
3 jaar geleden
Gepost in Tips

Maar liefst 42 procent van alle meldingen van beroepsziekten is psychisch. Dat blijkt uit cijfers van het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten. Een forse toename, want in 2014 was dit nog 32 procent. Het aantal mensen dat kampt met een burn-out of overspannen is door werk neemt dus toe. Hoe kun je dit als werkgever herkennen en voorkomen? De Ondernemer sprak hierover met burn-out coach Kirsten Nelis.

Je kunt op twee manieren naar dit onderwerp kijken”, vertelt Kirsten Nelis. Ze geeft stress awareness trainingen en is burn-out coach in Amsterdam. “Op organisatorisch en op individueel niveau. Op organisatorisch niveau kun je kijken naar het ziekteverzuim: gaat dit omhoog, zijn er mensen die zich frequent een dagje ziekmelden. Wordt de uitstroom groter en merk je dat de werknemerstevredenheid naar beneden gaat? Dan is het tijd om je eens achter de oren te krabben en te onderzoeken of er sprake is van meer stress op de werkvloer.”

Hoofdpijn, rugpijn, slechte concentratie
“Van het organisatorisch level ga je naar het individuele level. Hoe gedraagt je werknemer zich? Fysieke reacties gebeuren vaak onbewust. Als stress langer aanhoudt, kunnen er lichamelijke klachten ontstaan: rugpijn, hoofdpijn, buikpijn, noem maar op. Daarnaast zijn er de mentale klachten: mindere prestaties, slechtere concentratie, piekeren, niet meer kunnen relativeren. De persoon in kwestie vertoont veranderingen in het gedrag: ineens veel meer koffie drinken, roken, meer of juist minder eten, constant snaaien. Ten slotte zijn er veranderingen in emotie: ineens in huilen uitbarsten, angstgedachten, chaos.”

Klik hier en lees het volledige artikel

Bron: www.deondernemer.nl