Boekhouding wordt steeds vaker uitbesteed

Boekhouding wordt steeds vaker uitbesteed
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om hun administratieve werkzaamheden uit te besteden. Vaak gaat het niet om een dure accountant of boekhouder maar wel om een online omgeving waar men ook zelf het nodige kan doen en de boekhouder eerder als controleur en raadsman fungeert.

De verklaring achter het succes van het uitbesteden van boekhoudkundige taken is multicausaal, zo weet John van Beek van Boekhoudbuddy.nl althans te vertellen.

De tussenweg blijkt aan belang te winnen
Vroeger had men bij de boekhouding twee keuzes: het volledig uitbesteden of het intern afhandelen. "Het verschil tussen die keuzes ging niet alleen over talloze werkuren per maand, maar ook over een kostprijs van enkele honderden euro’s. Hierdoor was een eigen boekhouder lang niet voor iedere zzp’er of mkb-bedrijf betaalbaar," geeft Van Beek al snel aan. Volgens hem was er dan ook nood aan een middenweg. "Men kiest nu steeds vaker voor een online boekhouding. Hierbij kan men zelf de boekhouding online bijhouden, terwijl er wel nog steeds een extern aanspreekpunt beschikbaar is," verduidelijkt hij.

Klik hier en lees het volledige artikel