Blijf innoveren door middel van een wbso

5 maanden geleden
Gepost in Gastblogs

Voor het ontwikkelen van nieuwe projecten, processen of software binnen je bedrijf heb je geld nodig. Veel bedrijven hebben dit vaak niet direct klaarliggen en stoppen daarom al snel met nieuwe projecten of ontwikkelingen binnen hun bedrijf. Jammer, want innoveren is essentieel voor het succes van een bedrijf. Misschien kan een wbso subsidie jou helpen jouw bedrijf te blijven innoveren?

Wat is een wbso subsidie?

De Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk is afgekort wbso en is een fiscale regeling die bedrijven aan kunnen vragen. Deze regelingen is een tegemoetkoming in de loonkosten die bedrijven maken voor hun werknemers. Echter kan je niet zomaar een WBSO AANVRAGEN. De tegemoetkoming geldt alleen voor de loonkosten van werknemers die werken aan R&D-projecten.

Deze projecten hebben als doel het onderzoeken en ontwikkelen van nieuwe processen, ideeën en software binnen bedrijven. Door de wbso wordt via je belastingaangifte een deel van je loonkosten van het R&D-project vergoedt. Kort uitgelegd: je draagt dus minder loonheffing af!

Voordelen van een wbso subsidie?

Het grootste voordeel van het aanvragen van een wbso subsidie is natuurlijk de tegemoetkoming die je krijgt via je belastingaangifte. Hiermee bespaar je kosten die je weer elders kan investeren of juist weer terug kan stoppen in de ontwikkeling van nog meer nieuwe ideeën. Hierdoor blijft jouw bedrijf zich innoveren en dat is enorm belangrijk. Door innovatie behoud je namelijk de huidige positie op de markt of verbeter je deze juist! Als dit niet gebeurt heb je de kans dat klanten van jouw producten weglopen doordat ze bijvoorbeeld niet meer actueel zijn.

Tot slot helpt een wbso je ook om in aanmerking te komen voor allerlei andere regelingen. Zo kan je, als je gebruikt maakt van een wbso subsidie, ook in aanmerking komen voor de innovatiebox. Met deze regeling hoef je minder winstbelasting te betalen over je behaalde winst. Dat is nog eens een win-win(st) situatie!

Aanvragen wbso subsidie

Ben je na het lezen overtuigt dat een wbso subsidie jouw bedrijf kan helpen verder te groeien? Zorg dan dat je deze snel aanvraagt. Tegenwoordig gaat dit heel gemakkelijk online en hoor je vaak binnen enkele werkdagen al of jij in aanmerking komt voor deze regeling. Handig is wel dat je je jaarrekening en personeelsgegevens alvast bij de hand hebt, dat maakt de aanvraag net wat makkelijker. De wbso subsidie wordt via een wbso verklaring verstrekt en is tevens ook direct een handig hulpmiddel om direct in aanmerking te komen voor de innovatiebox!