Bitcoin-koers stijgt maar door, hoe kan dat?

Bitcoin-koers stijgt maar door, hoe kan dat?
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Financieel

Leek de bitcoin enkele maanden geleden nog naar het kerkhof van de valuta te zijn verbannen, vandaag wist de cryptomunt door de 12.000 dollar-grens te breken. Vanwaar deze plotselinge populariteit?

De bitcoin was op zijn hoogtepunt, eind 2017, zo’n 20.000 dollar waard. De anti-bankmunt bleek een grote aantrekkingskracht op met name jonge mannen te hebben. Zeggen dat je in crypto ging investeren, was even heel hip. Even, want de daling van de muntwaarde volgde al snel. bitcoin, daar wilde je je vingers in 2018 niet aan branden.

Scams

Wat niet meehielp was het feit dat cryptomunten continu negatief in het nieuws kwamen. De munten werden door nep-ondernemers gebruikt om bij particuliere beleggers grote hoeveelheden kapitaal op te halen voor zogeheten initial coin offerings, de tegenhanger van de reguliere beursgangen. Niet zelden bleek het in zo’n geval om een ordinaire scam te gaan, waarbij de onderneming in kwestie helemaal niet bleek te bestaan. Vaak resulteerde dit in de roof van miljoenen dollars, één keer zelfs in een scam van 660 miljoen dollar.

Klik hier en lees het volledige artikel