Betaalmethodes: hoe kunnen jouw klanten het best betalen?

Betaalmethodes: hoe kunnen jouw klanten het best betalen?
10 maanden geleden
Gepost in Gastblogs

Waar we vroeger naar de winkel gingen om iets te kopen, kopen we inmiddels veel op het internet. Hierdoor is het aantal webwinkels de laatste jaren explosief gegroeid. Ben jij (onlangs) ook een eigen webshop begonnen? Dan is het jouw doel om hier zoveel mogelijk mee te verdienen. Om de kans op succes te vergroten, moet je het jouw klanten zo gemakkelijk mogelijk maken. Dit doe je onder meer door hen verschillende betaalmethodes aan te bieden. We kennen tegenwoordig behoorlijk wat online betaalmethodes. Hierdoor weet jij mogelijk niet hoe jij jouw klanten het best kunt laten betalen. Om het allemaal wat makkelijker te maken, zetten we hieronder 5 populaire betaalmethodes voor webshops op een rijtje.

1. iDEAL
De betaalmethode die nagenoeg iedere Nederlandse webshop tegenwoordig aanbiedt, is iDEAL. Dit is niet gek, want via deze methode is betalen een fluitje van een cent. Wanneer jouw klanten via deze betaalmethode af kunnen rekenen, selecteren zij allereerst hun eigen bank. Ze worden vervolgens doorgestuurd naar de vertrouwde omgeving van deze bank. Hierdoor kunnen zij makkelijk, snel en veilig betalen. Daarbij komt dat jij het geld binnen de kortste keren op jouw rekening hebt staan.

2. Creditcard
Wereldwijd is de creditcard een populair betaalmiddel. Richt jij je niet alleen op mensen uit Nederland, maar ook uit de rest van de wereld? Dan is het verstandig om klanten ook de mogelijkheid te bieden om via een creditcard te betalen. Betalen met de creditcard geeft een stukje extra veiligheid. Jouw aankoop is namelijk verzekerd. Indien het product niet geleverd wordt of er sprake is van een geschil, kun je jouw geld terugvorderen.

3. PayPal
PayPal is ook een betaalmethode waarmee je jouw klanten uit binnen- en buitenland makkelijk kunt laten betalen. Om te kunnen betalen via PayPal, moet hier eerst een rekening geopend worden. Wanneer dit gedaan is, is het enkel een kwestie van geld storten. Zodra er geld op de rekening staat, kan er een aankoop gedaan worden via PayPal.

4. Bancontact
Richt jij je met jouw webshop ook tot België? Dan moet je weten dat ze hier andere betaalmethodes kennen dan in Nederland. Bij onze zuiderburen wordt een groot deel van de online betalingen verricht via Bancontact. We kunnen deze betaalmethode het beste omschrijven als de Belgische iDEAL. Wil je ook inwoners van België bereiken met jouw webshop? Zorg er dan ook voor dat je deze betaalmethode aanbiedt.

5. Apple Pay
Apple is een merk dat wereldwijd veel gebruikt wordt. Wanneer jouw doelgroep fan is van dit merk, mag de betaalmethode Apple Pay ook niet ontbreken. Met Apple Pay kunnen jouw klanten niet alleen makkelijk en snel betalen in fysieke winkels, maar ook in webshops. Indien jouw klant Apple Pay gebruikt en jij deze betaalmogelijkheid aanbiedt, kunnen zij direct betalen met behulp van hun Mac, iPhone, iPod of Apple Watch. Zij kunnen de betaling makkelijk bevestigen met Face ID, Touch ID of de zijknop van de Apple Watch.